lilianna Napisano 25 Październik 2007 Napisano 25 Październik 2007 Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Na wstepie muszę zaznaczyć że to mój pierwszy post na tym forum. Ale do rzeczy... Pytanie następujące: 1. Czy warto trochę pogimnastykowac sie i wersję komercyjna maxa kupić za wielką woda? :) wiem, wiem ...brak faktury albo raczej jej dziwna postać raczej niemiła dla naszego US w związku z czym problemy nazwijmy to księgowe, następnie najprawdopodobniej konieczność zapłacenia cła itd.... ale ta cena :) , tak miła dla ucha i kieszeni.W zasadzie mam tylko jedną wątpliwość: czy mogę tu maxa zarejestrować i legalnie używać .Moze ktos z szanownego kolezeństwa przechodził przez taką procedure? Jestem gotowa w zamian zrezygnować z supportu technicznego i obsługi autodesku. :). 2. Czy warto pchać się w kartę Pure pci-x 16chip którą mogę kupić za naprawde nieduże pieniądze ( nawet mozna powiedzieć śmiesznie nieduże) ale... watpliwość pierwsza: karta nie ma najnowszych sterowników ( ma wersje Renderpipa AV5.0 a aktualna wersja 6.0- przy czym różnica jest o tyle istotna ze 5.0 nie obsługuje maxa9.0 orza Mayi 8,5. Mozna wykupić kontrakt na dostęp ale... zacytuje maila którego dostałam od artVPS ```"ART-Assure 12 Month Support for PURE PCI is GBP £595 "```` no żesz... 600 funciaków za dostęp do aktualnych sterowników...dużo! Prosze o opinie użytkowników tej karty w PL, a może ktos za rozsądną cenę udostępni mi te sterowniki ( chyba lepiej rozbic ten support na dwie osoby :). 3.Oto sprzę do maxa na dniach kompletowany: 4x quad 6600 plus 8GB ram kazdy jako slave ( obudowy rack) do mini farm. 2x Xeon5355 plus 16 GB jako stacja. co do softu to kładę nacisk na szybki raytracing ( dlatego pomyslałam o pure - choc w zasadzie zacheciła mnie do tego przede wszystkim cena karty) plus mental, plus finalrender, a ponieważ mam już jedno stanowisko pod Maye to zdecydowałam o zakupie RendermanaforMaya (995$). Prosze o opinie w każdym z tematów i tym oto optymistycznym akcentem koncze zycząc wszystkim miłego dnia. pozdrawiam lilianna
carlosss Napisano 25 Październik 2007 Napisano 25 Październik 2007 No więc, z tego co się orientuję to maxa nie możesz kupić za wielką wodą używając go w naszym "tanim" kraju ;) Musisz kupić go tutaj, tak przynajmniej wyczytałem w jednym z wątków na tym forum :P
lilianna Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 hm.... czyżby wyglądało na to ze nikt wcześniej nie próbował używac maxa kupionego w USA? miałabym być pierwsza? :) pozdrawiam lilianna
Rekomendowane odpowiedzi