Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc

Zastanawiam sie jak zrobic struny w gitarze tzn. aby reagowaly (sprezyscie) na uderzenia piorkiem i byly podtrzepione tak jak w prawdziwej gitarze na dole i na górze:D

Dzieki za pomoc

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

serdeczne dzieki

sorrki ze dopiero teraz ale zapomniałem sobie hasla do loginu i email\'a:( i musialem sie zarejestrowac jeszcze raz:D

A mogłbys dokładniej przedstawic jak to zrobic czy trzeba używać jakieś deflektory by piórko z nimi oddziaływało?

Napisano

Jeżeli grasz na gitarze, mógłbyś zgrać ścieżke audio, a następnie przypisać określonym wierzchołką kontroler sound.

Miałbyś wtedy idealną synchronizacje z dzwiękiem.

Napisano

Hmmm.... mnie to do końca nie przekonuje...

po mojemu (o ile masz Spline IK - w maxie 5 już jest) to odwołaj się do niego. Każda struna może być deformowana w oparciu o splina. Jeśli wszsytkie struny poruszają się tak samo, to kontorlery podepnij pod jeden obiekt sterujący ich ruchem... dodatkowo aby uzyskać tą wibrację, dodaj noisa an warstwie z listy kontrolerów animacji. Jeśli to jest ciut niejasne to pisz na maila albo GG. Ta technika nie zapewnia jednak automatycznej gdy i ruchu strun. Trzeba by wstawić kilka kluczy. Ale to chyba nie jest problem? :)