Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

O tuż kształcę się właśnie w programie Lightwave i chciałbym kupić sobie jakąś książkę , owszem można znaleźć w internecie wersje elektroniczne ale mi jednak z papieru się lepiej czyta . Tak więc znalazłem sobie dwie książki tylko nie wiem którą wybrać ,jedna to jest "Lightwave 7. Vademecum profesjonalisty" , jest polska wersja "Inside Lightwave 7" a druga to niestety w Polsce dostępna tylko w języku angielskim "Inside Lightwave v9" .Z jednej strony wolałbym książkę polskojęzyczną ,ale drugiej "Inside Lightwave v9" jest książką świeższą ,a nie wiem jakie były zmiany w Lightwave 9 w stosunku do wersji 7 . Jakieś sugestie ktoś może ma ? :)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam "Lightwave 7. Vademecum profesjonalisty" i IMHO jest to dobra ksiazka. Poza kwestiami programu porusza tez ogolne rzeczy do 3d (modelling, teksturowanie).

Nie uzywam juz LW, ale z tego co wiem to nie bylo gruntownych zmian od wersji 7. Polepszyli render, dodali obsluge subdiv dla scianek wiekszych niz 4 punkty, dodali mozliwosc dzialania na edgach (o zgrozo ze tego nie bylo ;). Nowe kosci sa (ale chyba lekko zbugowane :). Edytor nodow do (fajny mikser do materialow, cos czego ni ma w maxie). Cos jeszcze, ale nie pamietam ;)

Mysle ze umiejac 7 spokojnie polapiesz sie w 9. Ale ktora ksiazke kupic to nie powiem inside LW nie widzialem :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Widzę że się pomyliłem w pisaniu posta, "Lightwave 7. Vademecum profesjonalisty" jest to właśnie spolszczona "inside lightwave 7 " .

Napisano

Ja polecam Essential Lightwave 9 (Steve Warner, Kevin Phillips, Timothy Albee) - dobra książka z konkretnymi przykładami - jak zrobić?...

Niestety wszystko co fajne do LW jest po angielsku. Po polsku wydają same gnioty z cyklu Tips killer czy coś innego co rozpada się po wzięciu w rękę.

Jeszcze dobra jest 1001 tips and trick (praca zbiorowa) - suuuper (czarna okłada z siedzącym łysym mnichem).

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.