Napisano 5 Listopad 200717 l Witam. Proszę o pomoc mam do owinięcia splinem parę obiektów. Nie daje rady z ustawianiem vertexów i krzywych w 3 płaszczyznach. Czy jest coś co może mi w tym pomóc albo ułatwić sprawę? Nie wiem jakiś snap, plugin, modifier. Proszę o jakieś tipsy np na przykładzie zwykłej kuli. Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Napisano 5 Listopad 200717 l Zawsze możeszzrobić klonadanego objektu i użyć cut'a. Później convert to spline i z bańki.
Napisano 5 Listopad 200717 l Autor hmm w sumie jest to jakiś pomysł, tak wogole to praca bedzie przedstawiać pare obiektów obwiązanych liną, łancuchem czymkolwiek. Próbowałem coś z rope z reactora, ale nie bardzo. A co do CUT, to jak potnę to w jakiś tam sposób, to spline pozniej bedzie miał ostre krawedzie. chyba że coś sie z tym zrobi. Przy okazji jak obracać Perspective, żeby mi cała scieżka nie zaginęła i nie zaczynać od nowego miejsca. Mam nadzieję że zrozumiale to napisałem. Np jak tworzymy Line i chcemy obrócić perspective żeby zgiąć go w innej, i nie zaczynać od nowego
Napisano 6 Listopad 200717 l Autor poradziłem sobie z cutem co do wygładzenia. Jak mam zaznaczone konkretne edge to w "edit edges" biorę "create shape from Selection" i zaznaczam smooth. Ale jak obracać viewport żeby nie tracić linii?
Napisano 6 Listopad 200717 l Autor co do tego mojego drugiego problemu z poruszaniem w viewporcie to wiem, że można trzymać klawisz "i" i wtedy viewport podąża za kursorem, ale co zrobić aby obracać widok i w dalszym ciągu rysować line tak na przyszłość dla wygody. Czy jest taka opcja??