Napisano 26 Grudzień 200321 l Kolejny szkic pokolorwany przezemnie w PS - tym razem szkic jest moj. narzedzia: Photoshop 7 + myszka Czekam na konsruktywna krytyke :)
Napisano 26 Grudzień 200321 l swiatlo: raz pada z gory raz od dolu a raz zewszad... obierz jedno swiatlo kon jest za maly w stosunku do jezdzca - chyba ze jest to kucyk ladna grzywa - ma swoja ekspresje pozdrawiam
Napisano 26 Grudzień 200321 l Światło i porporcje, poza tym białe tło źle robi, rozplanuj kolorystyke na cala prace, a potem mazaj szczegóły.Inaczej forme pracy stracisz. Poza tym staraj sie jak najmniej używac wszelkich dodgów smugów i burnów, pracka przez to sie brudna robi bardziej, kładz kolory i cienie brushami. Wyobraz sobiee całą scenke i pomyśl jakby wyglądała gdybys spojrzał na nią przez zmrużone oczy i napaćkaj same kolorki a potem z nich wyodrębniaj nakładając na całość kolejne warstwy i szczegóły.
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor malo uzywam wszelkiego rodzaju rozmyc, tylko brushy z miekka koncowka i moze przez to wychodzi taki efekt rozmycia. Co od konia to mialo wyjsc cos w stylu gorskiego kuca bojowego, ale nie wiem czy wyszlo ;) wydaje mi ze ze zla perpektywe zrobilem i zabardzo skrucilo mu tyl. Postaram sie jakies tlo dorobic ale nie wiem czy mi wyjdzie ;) pewnie nie :D
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor Dorobilem tlo na miare moich niewielkich umiejetnosci. Oraz w miare mozliwosci zmniejszylem proporcje jezdzca do konia - teraz wyglada chyba lepiej :)