Napisano 26 Grudzień 200321 l Nie wiem dlaczego ale wystepuja u mnie biale plamy na renderze , takie same jak na obrazkach ze strony Matiego , kiedy mial wylaczone decay w zrodlach swiatla , nie wiem od czego to zalezy ale zmienilem w zrodlach swaitla na decay i na inverse square i dalej sa plamy ustawilaem wszystko jak trzeba zeby obejamowalo cala scene w kamerze i plamy nie znikaja , tzn nie mam plam jezeli dam search radius na 10 jezeli dam wiekszy zaraz sie cos kaszani w scenie mam 6 omni i jedno spoot , z tego tylko spoot i jedno omni generuje fotony reszta to swiatla ktorej oswietlaja obiekty metalowe i sa exclude nie generuja zadnych fotonow i nie sa decay , nie mam pojecia co jest nie tak , swiatla sa oczywiscie braziliowe jak rownierz materialy , niestety nie moge zalaczyc rendera bo mi sie moja jedyna dyskietka schrzanila i nie moge przeniesc a uzywam dwoch kompow jednego do netu a drugiego do maxa , aha jest to brazil 1.0.0 uzywam maxa 4 , w 5 dzieje sie podobnie z gory dzieki za odpowiedz