Gość elaguna Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Witam, W temacie 'edycja filmow' jestem kompletnym laikiem dlatego postanowilem napisac o moim problemie na forum. Szukam programu ktory pomoze mi w dowolnym pliku filmowym (avi, mpg, mpeg, wmv ...) zmienic kolor, wostrzyc, rozmazac... itd, niektore przedmioty uzyte w filmie np: - zmiana koloru piłki nożnej podczas nagranego meczu (z bialego np na czerwony :) ), - dodanie do lotu pilki jej sladu toru, - zmiana jaskrawosci scian pomieszczen - zmiana ostrosci rzeczy w tle - ... Chodzi mi glownie o zmiane kolorow rzeczy uzywanych w filmie :). Jezeli ktos z was moze mi doradzic jaki program bedzie mi pomocny bylbym wdzieczny za pomoc :) Program moze byc platny i duzo zajmowac - "cena" nie gra roli :lol2:. Prosze o linki i ewentualne miejsca skad mozna sciagnac pomoc do tych programow. Sporo szukalem i posciagalem rozne programy ale prawde mowiac nie wiem jak sie zabrac do tego... nie mam pojeciac jakich funkcji szukac w programach ?? :( Z gory dziekuje za propozycje i rady, Pozdrawiam
avant.garde Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Adobe After Effects, Adobe Premiere. Ale o co pytasz nie robi się jednym kliknięciem myszy - zazwyczaj edytuje się to klatka po klatce.
Gość elaguna Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Adobe After Effects, Adobe Premiere. Ale o co pytasz nie robi się jednym kliknięciem myszy - zazwyczaj edytuje się to klatka po klatce. Witam, A ile mniej wiecej trzeba poswiecic na taka prace w filmiku ktory trwa ok 30 sekund?
mathix Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Eyeon Fusion, The Foundry Nuke - tak na prawdę każdy w miarę ok program do compositingu się nada. A ile to potrwa? Zależy od materiału - jakości, shuttera, dofa. Teoretycznie musisz przesuwać okrągłą maskę (jeden punkt), tak aby cały czas była na piłce. Tylko czasem może być trzeba wymaskować jeszcze jakąś postać np. Jak Ci wejdzie to się wyrobisz w półtorej godziny.
Rekomendowane odpowiedzi