Napisano 17 Listopad 200717 l Jeśli ktoś z 3miasta i okolic jest zainteresowany kursem foto za niewielką cenę, prosze o info-podeślę dokładne informacje. Kurs w Sopocie.
Napisano 9 Grudzień 200717 l mialem przyjechac na warsztaty ale kasy brak, zobacze jeszcze do jutra narazie 500 fot do przerobienia z wczorajszej imprezy
Napisano 9 Grudzień 200717 l Autor Czemu dopiero teraz się odzywacie? :P Jutro pierwsze spotkanie, ale macie info-najwyżej na drugie zajęcia się wbijecie, czyli w przyszły poniedziałek :) http://www.zielony.info/kurs_foto.txt kontakt jakby co ze mną. Acha, cena póki co za 2 spotkania po 2h to 45 zł, ale jeśli któryś z was dolączy to zmniejszy się oczywiście :) Tak jak pisałam-jutro pierwsze zajecia. Jeśli któryś z was będzie chciał jutro dołączyć to dajcie znać na mejla do jutra do powiedzmy 14, myślę że jest szansa że będziecie mogli nawet jutro dołączyć :) Tylko musicie się do mnie odezwać.
Napisano 9 Grudzień 200717 l Oż! Dopiero żem się kapnął, że post jest od dawien dawna;P Kurczaki, postaram się na jutro wyrobić, ale nie obiecuję.
Napisano 19 Grudzień 200717 l kursy to szmira :P ogladac zdjecia, pstrykac i robic swoje. tego Cie nikt nie nauczy. tu trzeba samemu pracowac. a cala teorie masz w necie/ksiazkach. czytalam to... kiepsko jak gosc ma tylko 2 lampy (my srednio uzywamy od 3-5). to malo. kwestia czy jest studio. z tlem, filtrami. za takie cos mozna zaplacic.
Napisano 21 Grudzień 200717 l heh sory kropa ale ten tekst jak dla mnie nie wypadl zachecajaco do zapisania sie na taki kurs, a moze poprostu zbierzcie ekipe i robcie zdjecia :)
Napisano 22 Grudzień 200717 l zgadzam się z Kucielem! plener może na Stoczni Gda, nie trzeba wiele by załatwić :) no i bez przesady, ja się jakoś uczę od moich bardziej doświadczonych kolegów ;)
Napisano 23 Grudzień 200717 l tymbardziej jak chcecie to tutaj znajduja sie osoby wiele potrafiace i mozna zorganizowac warsztaty dla poczatkujacych na forum, jak cos moge pomoc tyle na ile czas mi pozwoli :)
Napisano 23 Grudzień 200717 l dokladnie. odpusc sobie te kursy. osobiscie z gdanska polecam studium fotografii artystycznej, w tej galerii obok Marciackiego. nauczysz sie techniki gumy, dagerotypii... to ma przynajmniej wartosc poznawcza :P. mozna sie raz spotakc... dajmy na to w Duszku (zakochalam sie w tym pubie i maja moje ukochane piwko, ktore kojarzy mi sie z Wiedniem) i cos wykombinowac. jak koniecznie chcesz do studio... w sumie widzialam kiedys twoja facjate na tym forum. jak chcesz, to z checia wezme Cie jako modelke. przy okazji popatrzysz jak to wszystko 'profesionalnie' wyglada. masz tla, lampy, filtry, wiatrak, spokojnie starczy :P wezmiesz druga osobe dla siebie i ja obfocisz, my Ci wczesniej pokazemy co i jak.
Napisano 23 Grudzień 200717 l po bardzo małe poniekąd :P coś za coś. Kropa odda w naturze ;). ja niestety nie biorę odpowiedzialności za to, co sie dzieje w studio, lecz mój chłopak. a szczerze wątpię, iż byłby on zadowolony z robienia warsztatów dla większej grupy. moja brożka jest dostarczanie modelek, pomysłów. co do dni i formy zabaw w studio mamy mało do gadania. jak jest wolne, to wchodzimy. tam sie generalnie pracuje ;) a mi i Jedynemu, nie ukrywam, są potrzebne modelki, żeby portfolio złożyć. a dziewczyna sie przy okazji pouczy i pobawi sprzętem.
Napisano 24 Grudzień 200717 l dopytalam sie ;) wynajem studio - 1 tys/za dzien. inaczej niestety sie nie da. facet jednak na tym zarabia. choc, illy, jak nam zalatwisz zajebiscie-super-hiper-piekna modelke, to wchodzisz jako asysta ;)
Napisano 24 Grudzień 200717 l 1 tys za dzien to mozna po tygodniu samemu kilka lamp kupic z modelkami will c
Napisano 24 Grudzień 200717 l owszem mozna. ale tzw. chinki (fighter) chodza od 700 zl za lape + statyw + soft box. jedna, a to ze tak powiem 'nizsza polka'. ale tu masz tla, pelno wymiarowe pomieszczenie, filtry, 5 lamp w tym kosmiczny bronek, ktory jest w stanie Cie zabic ;) chociazby z racji wagi (moc to inna kwestia... ale grzeje. sprawdzilam na golej skorze...)
Napisano 24 Grudzień 200717 l chodzilo mi cos rzedu ELFO itd, a juz na pewno przekladajac na jedna dwie osoby to po tygodniu wydaja rownowartsc np. C 10-22 f3,5-X + 580II Ogolnie chcialem sie tylko zapytac, gdyz znam pare osob ktore maja studio, albo przynajmniej sprzet studyjny, lecz nie wiem jak w zajeciach grupowych
Napisano 24 Grudzień 200717 l Illy, wszytko pieknie i fajnie. jednak moj facet odpowiada za sprzet, szef pewnie tez nie przystanie na to z usmiechem, gdyz za wynajem ma kase ;) my mozemy wejsc za free, na taryfie ulgowej. mozna Cie przemycic, ale musze miec 'uzasadnienie'. pokombinuj z modelka, to tez twoj interes ;) teraz laske mam, ale ja bede brac do Cup od tea (moje...) dwa mlotki w ruch i zaczynamy zabawe. przy okazji mozna sie spotkac.
Napisano 25 Grudzień 200717 l heh ale fotoreporter [jak to tak eee... pro brzmi] tez czasem musi zajść do studia choć by i na sesje z piękna modelka dla Faktu, choć sam okazji nie maiłem to wrażenia kolegów były co najmniej interesujące :) i co tak wszyscy posneli, nie pije nikt czy co?
Napisano 28 Grudzień 200717 l Autor Oj, widze że wątek się rozwinął. Kamilsien - nie sądzę, żebym się na modelkę nadawała aczkolwiek bardzo bym chciała podpatrzeć jak to wygląda, bo bardzo mnie kręci fotografia studyjna a nie mam o niej pojęcia :( nawet mogłabym się poświęcić dla tego celu i spróbować stanąć przed obiektywem :) Kuciel - może dla Ciebie nie brzmi zachęcająco, ale ja osobiście naprawdę bardzo niewiele wiem i po 2 spotkaniach jestem zadowolona. Kwestia gustu i oczekiwań, ja nie mam prowadzącemu póki co nic do zarzucenia. Może się inny uczestnik kursu wypowie co sądzi ... A z ta sesją foto wspólną to super pomysł, na stoczni już fociłam ale chętnie to powtórzę. Może jakiś termin ktoś rzuci?
Napisano 28 Grudzień 200717 l loool 1 tys za dzien hahaha w wawie wynajecie studio przynajmiej dla mnie to koszt 16 zł za godzine (studio ze wszystkim w cenie) :P
Napisano 28 Grudzień 200717 l zycie :P uwierz mi, ze gosc ma chetnych, to po grzyba ma brac 16 zl :P w Gdańsku sa może z 3-4 studia. nie ma konkurencji (do czasu >:]) to kto zarzuca terminem spotkania?
Napisano 3 Styczeń 200817 l ja mam mała propozycje. od dłuższego czasu nosze sie z zamiarem wyjazdu w kierunku morskim, acz trochę mniej cywilizowanym niż Orłowo. opcje: - Sobieszewo - cos miedzy Trójmiastem a Helem - moze nawet sam Hel, ale stateczki już niestety nie odchodzą - opcja ekstremalna - Frombork. jak sie dobrze zorientujemy, może jest szansa na zorze polarna, ponoć czasem, acz rzadko, je tam widać (pamiętam jeszcze z czasu zamiłowania astronomia), tylko co i jak dokładnie trzeba sie rozeznać w obserwatorium. jak ktoś chętny, to dać znać. mimo mojej wybitnej aspołeczności, jak już mam coś zrobić dla większej grupy, to łatwiej mi to przychodzi :P