Napisano 28 Grudzień 200321 l Przy robieniu twarzy itp ! Jak wytlaczm cos lub wtlaczam np:oczodol czest na obkolo wyskakuja jakies znieksztalcenia ! Jak zrobic by pozostala czesc obiektu pozostala nienaruszona ?:)
Napisano 28 Grudzień 200321 l Wrzuc screena jakiegos, gdzie wystepuje ten przykry efekt i przytnij avatar do 100px.
Napisano 29 Grudzień 200321 l Autor 1. Niestety nie mam w danej chwili ! ale chodzi mi o to ze jak mam np: zwyklego boxa i chce zrobic w nim dziure ! czyli dodaje krawedzie w ksztalcie np: kwadratu i pociogam extude do srodka ! wszystko bylo by ok gdyby nie jakis guz nad dziura po pociagnieciu mesch smoothem ! 2. a picsa zaraz zmienie jak tylko znajde cos odpowiedniego jak najszybciej !
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor Wlasnie nie ! Zawsze na to uwazam ! Co mam dodac wiecej lini 9nie wiem jak to napisac facow ?) naobkolo np oczodolu zeby nad nim nie wyskoczyja jakas niechciana gula czy cos innego zrobic ?
Napisano 6 Styczeń 200421 l Jak sie domyslam to chodzi o to ze po mesh smooth wszystko sie zaokragla i jakies dziwne rzeczy sie robia. Tak na oko to bedzie tak... :) polygonom ktore nie maja sie wygladzac miedzy soba przypisz rozne grupy \"smoothing groups\", np zeby z szescianu po msmooth nie zrobila ci sie sflaczala kula, sciany szescianu powinny miec rozne s. groups. No i na koniec w opcjach mesh smootha wlacz uwzglednianie smoothing groups przy wygladzaniu. That\'s it, troche zamieszane ale moze pomoze :D
Napisano 9 Styczeń 200421 l Autor Dziex dziala dziala ale roboty przy tym troche ! Ale w koncu bez pracy nie ma kolaczy ![lol2]