Polik Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam! Wlasnie dzisiaj zainstalowalem IE7. Ku mojemu zdziwieniu czcionki na moich stronach zaczely wygladac zupelnie inaczej! Zmienil sie calkowicie kroj czcionki choc po wklejeniu do worda pisze ze jest to stara dobra Tahoma. Wiecie czemu tak sie stalo? Pozdrawiam!
leander Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 A font masz jakos zdefiniowany w stylach badz html czy dajesz mozliwosc wyboru przegladarce? Moze wygladzanie sie wlaczylo i kroj wyglada inaczej? Moze masz ustawiony jakis 'styl uzytkownika' w przegladarce nadpisujacy oryginalne style. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Link do Twojej strony nie dziala, wiec trudno cos ocenic.
Polik Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 Podaje obrazki. Pierwszy: tak wyglada w IE7, drugi: tak wyglada w FF. Tak jakby bylo rzeczywiscie wygladzanie (nawet nie weidzialem, ze przegladarki to potrafia). Fonty definiuje w stylach. Czy w kazdym IE7 czcionki sa tak upiekszane czy tylko u mnie? Pozdr!
leander Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 No tak, to wygladzanie. Nie mam pod reka IE7, ale, z tego co czytam, ma domyslnie wlaczony AA. Podobnie przegladarka Safari pod PC, przy czy tam fonty sa nieco grubsze. Wiec nie ma co sie ludzic, ze zapanujesz dokladnie nad wygladem fontow u wszystkich gosci strony. Na komputerach Apple wszedzie AA jest wlaczony domyslnie.
Polik Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 ok, trzeba sie bedzie przyzwyczaic dzieki :)
Rekomendowane odpowiedzi