Napisano 30 Grudzień 200321 l Witam! Otóż jak się sprawa ma: ucze się od pewnego czasu pracy w 3ds maxsie(obecnie werjsa 5), całą moją wiedzę czerpię z książki \"3ds max 3 dla każdego\". Z książki można wyłuskać kilka informacji przydatnej początkującym, ale autor tak nudzi że co ok. 3 strony czeba robić przerwę żeby nie zasnąć... wprawdzie pisze coś niecoś o podstawowych sprawach typu interfejs, wprowadza po troszce w modelowanie, kompozycje, światła, kamery itd. lecz treść jest przeraźliwie nudna. I tu moje pytanie, czy znacie jakąś książke poświęconą maxowi dla średniozaawansowanych(już tą moją jakoś przeboleje :) ), po lekturze której umiałbym już coś zrobić? Po przeczytaniu 3ds max 3 dla każdego raczej będe znał podstawy i teorię, ale byłbym zainteresowany rozwinięciem... ważne zatem aby książka była na temat, i nie pisana żargonem(tzn. nie bardzo pisana, bo wiem że niektórych pojęć inaczej wytłumaczyć się nie da). Z góry dzięki za pomoc!
Napisano 30 Grudzień 200321 l Polecam biblie dla maxa 4. Nie wiem czy jest nudna czy nie ale to co powinno w niej byc to jest.
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor też się nad biblią zastanawiałem :) no cóż, dzieki za rade któa utwierdziła mnie w postanowieniu zazkupu bibli :) thx!