Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Chciałem zrobić taką ręke jak u pajaca na pajacyk.org, ale nie wiem jak tak powyginać i wogóle czyto robić pojedyńczoi to potem jakoś łączyć czy rectangle convert do czegoś i modelować lub z boxa. Niestety nie mam jeszcze takiej wiedzy, dlatego jeśli ktoś ma jakieś tutoriale lub może wtyłumaczyć jak to zrobić to bardzo proszę.

Również mam pytanie odnośnie kwiata róży, zrobić coś takiego z boxa i modelować czy każdy płatek osobno ?

I odnośnie takie czegoś jak warownia, chcę zrobić w 3D na plastykę do szkoły, ale bardziej misię spodobał zamek w ogrodzieńcu, problem jest z tym, że jest to jakby jedna bryła z wystającymi skałami wapiennymi. Czy da się jakimś modyfikatorem tak zniekształcić bryłę jak tu aby wykonać taką skałę ?

http://www.draxter.xcx.pl/Ogrodzieniec.jpg

Z góry dziękuje, D.r.X

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ad 1. pajacyka to większość elementów będziesz mógł sobie zrobić extrudem z wcześniej narysowanych kształtów // spline

ad 2. co do kwiata róży, to nieprecyzyjne pytanie... zależy jak bardzo będzie widoczna róża...

jak z daleka to niemalże rozciągnięta róża styknie, wisz jak jest

ad 3. może zostań przy warowni ;-)

nie chcę Cię zniechęcać, ale nie wiem czy nie rzucasz się na zbyt głęboką wodę

eX! ;-)

Napisano

znieksztalcenia mozesz dokonac mapą displacement lub modyfikatorem noise, chociaz i tak glowny zarys calej bryly bedziesz musial zrobic, to chyba oczywiste.

Napisano
  • Autor

No możę trochę jednak przesadziłem :) odnośnie pajacyka: wiem, że extrudem tylko rękę tworzyć z pojedyńczych linii czy retangle i potem edytować do editable spline ? a jeśli do editable spline to potem edge,vertex czy co tam jeszczze ?

Takie coś potrzebuje zrobić:

http://draxter.xcx.pl/dlon.JPG

Od czego zacząć ? modelować od retangle i najpierw to rysować linią ? jakoś mam problem z korzystaniem z tego narzędzia. Proszę o jakieś wskazówki.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.