D.r.X Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Chciałem zrobić taką ręke jak u pajaca na pajacyk.org, ale nie wiem jak tak powyginać i wogóle czyto robić pojedyńczoi to potem jakoś łączyć czy rectangle convert do czegoś i modelować lub z boxa. Niestety nie mam jeszcze takiej wiedzy, dlatego jeśli ktoś ma jakieś tutoriale lub może wtyłumaczyć jak to zrobić to bardzo proszę. Również mam pytanie odnośnie kwiata róży, zrobić coś takiego z boxa i modelować czy każdy płatek osobno ? I odnośnie takie czegoś jak warownia, chcę zrobić w 3D na plastykę do szkoły, ale bardziej misię spodobał zamek w ogrodzieńcu, problem jest z tym, że jest to jakby jedna bryła z wystającymi skałami wapiennymi. Czy da się jakimś modyfikatorem tak zniekształcić bryłę jak tu aby wykonać taką skałę ? http://www.draxter.xcx.pl/Ogrodzieniec.jpg Z góry dziękuje, D.r.X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 ad 1. pajacyka to większość elementów będziesz mógł sobie zrobić extrudem z wcześniej narysowanych kształtów // spline ad 2. co do kwiata róży, to nieprecyzyjne pytanie... zależy jak bardzo będzie widoczna róża... jak z daleka to niemalże rozciągnięta róża styknie, wisz jak jest ad 3. może zostań przy warowni ;-) nie chcę Cię zniechęcać, ale nie wiem czy nie rzucasz się na zbyt głęboką wodę eX! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 znieksztalcenia mozesz dokonac mapą displacement lub modyfikatorem noise, chociaz i tak glowny zarys calej bryly bedziesz musial zrobic, to chyba oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.r.X Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 No możę trochę jednak przesadziłem :) odnośnie pajacyka: wiem, że extrudem tylko rękę tworzyć z pojedyńczych linii czy retangle i potem edytować do editable spline ? a jeśli do editable spline to potem edge,vertex czy co tam jeszczze ? Takie coś potrzebuje zrobić: http://draxter.xcx.pl/dlon.JPG Od czego zacząć ? modelować od retangle i najpierw to rysować linią ? jakoś mam problem z korzystaniem z tego narzędzia. Proszę o jakieś wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi