Skocz do zawartości

Palce, dłoń

D.r.X

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić taką ręke jak u pajaca na pajacyk.org, ale nie wiem jak tak powyginać i wogóle czyto robić pojedyńczoi to potem jakoś łączyć czy rectangle convert do czegoś i modelować lub z boxa. Niestety nie mam jeszcze takiej wiedzy, dlatego jeśli ktoś ma jakieś tutoriale lub może wtyłumaczyć jak to zrobić to bardzo proszę.

Również mam pytanie odnośnie kwiata róży, zrobić coś takiego z boxa i modelować czy każdy płatek osobno ?

I odnośnie takie czegoś jak warownia, chcę zrobić w 3D na plastykę do szkoły, ale bardziej misię spodobał zamek w ogrodzieńcu, problem jest z tym, że jest to jakby jedna bryła z wystającymi skałami wapiennymi. Czy da się jakimś modyfikatorem tak zniekształcić bryłę jak tu aby wykonać taką skałę ?

http://www.draxter.xcx.pl/Ogrodzieniec.jpg

Z góry dziękuje, D.r.X

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ad 1. pajacyka to większość elementów będziesz mógł sobie zrobić extrudem z wcześniej narysowanych kształtów // spline

ad 2. co do kwiata róży, to nieprecyzyjne pytanie... zależy jak bardzo będzie widoczna róża...

jak z daleka to niemalże rozciągnięta róża styknie, wisz jak jest

ad 3. może zostań przy warowni ;-)

nie chcę Cię zniechęcać, ale nie wiem czy nie rzucasz się na zbyt głęboką wodę

eX! ;-)

No możę trochę jednak przesadziłem :) odnośnie pajacyka: wiem, że extrudem tylko rękę tworzyć z pojedyńczych linii czy retangle i potem edytować do editable spline ? a jeśli do editable spline to potem edge,vertex czy co tam jeszczze ?

Takie coś potrzebuje zrobić:

http://draxter.xcx.pl/dlon.JPG

Od czego zacząć ? modelować od retangle i najpierw to rysować linią ? jakoś mam problem z korzystaniem z tego narzędzia. Proszę o jakieś wskazówki.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności