Napisano 3 Grudzień 200717 l witam, to moja pierwsza scena na tym forum i w ogole w maxie, wiec prosze o wyrozumialosc i litosc. staram sie uzyskac ladny pokoj, i daje ta prace bo ciekaw jestem co mi proponujecie, zeby to jakos wygladalo?
Napisano 3 Grudzień 200717 l Przede wszystkim zacznij od ustawienia kamery. (Widzę, że to jest tutek bodajże by MaGuu o wnętrzu). Jak już jesteś zadowolony z widoku kamery, wtedy dorzuć przedmioty i oświetlenie. Z tym łóżkiem to sie trochę pośpieszyłeś, bo jak każdy widzi gotowej sceny brak. (Przynajmniej ja tak robię i wydaje mi się, że to znacznie ułatwia pracę).
Napisano 3 Grudzień 200717 l Autor nom dokladnie, z tutka by MaGuu (pzdr). dzieki za rady Sof. pozdrawiam
Napisano 3 Grudzień 200717 l Proponuje wstepnie zaplanowac wyglad pokoju(rozmieszczenie mebli, i wszywstkich innych gadzetow) oraz jego wymiary. Zgubliles proporcje miedzy dzwiami a oknem (wysokosc umieszczenia okna jakby za niska). Wymodeluj i wstaw w odpowiednia miejsca meble, powinno Ci to zobrazowac ile potrzebujesz przestrzeni (bo teraz wyglada na baardzo maly pokoik-no chyba ze rzeczywiscie jest taki maly). Powodznia
Napisano 3 Grudzień 200717 l wywal swiatlo i skup sie na modelingu pozniej bedziesz bawil sie w kamerki swiatelka shaderki i inne bajerki :P
Napisano 3 Grudzień 200717 l Autor no ja planuje zrobic maly pokoik do spania tylko, z szafka jakims kwiatkiem. moze jednak powieksze i zrobie jeszcze kompa? mam jeszcze braki w modelowaniu. np strasznie mnie wkurza jak chce cos wymodelowac np, biurko z szufladkami i nie wiem jak ! jak ktos zna jakies tutki to chetnie. pozdro.