Napisano 31 Grudzień 200321 l Szukam darmowego (najlepiej :D) programu do postprodukcji, w którym mógłbym zrobic efekt trzęsącego się obrazu. Byłbym wdzięczny za nazwy programów oraz linki do nich :)
Napisano 5 Styczeń 200421 l hmm... dormowe.. to ja sam nie wiem... ale w akcie desperacji możesz np. poklatkowo w każdym do edycji 2D. Nawet w Paincie z Win\'a. :D a tak bardziej serio to w każdym do montażu... Adobe Premiere, After Effects, Combustion... itd.
Napisano 5 Styczeń 200421 l Autor Mam Adobe Premiere 5.1 ale cos nie moge znalezc odpowiedniego filtru :/
Napisano 5 Styczeń 200421 l To tego w 5.1 nie ma. Ale w zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli chcesz mieć jaki trzęsący się obraz (jak to teraz modne na klipach) z rozmyciem to: możesz w maxie na plane wrzucić tego avika, ustawić kamerę nadąć na nią noise, na plane dać motion blur z właściwości obiektu. wychodzi miodzio. z tym ze tracisz kadr. bo kamera musi być tak blisko plane ze przy ruchach obejmuje całość. tak czy siak zawsze stracisz kadr. 2 metoda -w premiere Nadaj klipowi motion(to nie filt), góra, dół lewo prawo jak chcesz. Później potnij ten klip na rożne cześć, NA NIEROWNE to jest ważne. cały Twój motion zastanie powtórzony w każdym z tych pociętych kawałków, jeśli kawałki będą takie same to Ci wyjdzie regularne chwianie kamery. a tego nie chcemy to jest sposób Rafała ale testowałem i tez fajnie wychodzi ale nie ma blura. pozdrawiam i powodzenia:)