Skocz do zawartości

Pytania odnoscie tworzenia w 3D.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem nowy. Z góry sorka jesli byl takowy temat. I sorka ze dalem topic nie do tego dzialu co trzeba (gdybym sie pomylil). Mam pytania odnosnie grafiki w 3D Max i ogolnie o grafice. Prosze o odp. Szukalem po forum ale nieznalazlem, dokladnych info co potrzebuje.

1. np. Tworząc biurko, czy ogolnie wnetrze pokoju,kuchni, salonu itp, to musze np z jednego plejna, kopiowac przedluzac, by uformowa biurko, czy poprostu robie boxa (i to blat biurka), drugi box, to bok itp. I np. na jedno biurko sklada mi sie 4-5box'ów.

2. Tworząc twarz, ogolnie organike ślimaki itp. To lepoiej robic to poprzez "rzezbienie" w boxie czy lkepiej to na plejnach jechac., (P.S dopiero poczatkuej w 3d wiec zanim do twarzy dojde to minie troche czasu :P)

3. Jak stworze ogolny zarys, postaci (np węża), to potem rozne rysy, szparki itp to w maxie czy w ZBrushu komibnowac? ?(wiem ze trudny ale dam jakos rade)

4. Jezeli cos pokrecilem to sorka. Nie gniewajcie sie. Moderatorów prosze o nie besztanie mnie ze pomylilem moze dzial itp. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

1. i tak i tak jest poprawnie, zależy jak Ci wygodniej

2. i tak i tak jest poprawnie, zależy jak Ci wygodniej

3. i tak i tak jest poprawnie, zależy jak Ci wygodniej

4. besztu besztu.. bardzo fajne podejście prezentujesz. najlepiej napisać "sorki jesli nie ten dział" i mieć wszystko w nosie. a tak nie jest. więc najlepiej następnym razem zastanów się gdzie zapostować zanim założysz wątek a nie pisz "sorka za olewanie regulaminu Waszego forum".

Pozdrawiam

Napisano

tweety dzieki za "wielewną" odpowiedz. regulaminu nie olewam, bo nie mam to w zwyczaju. Lecz nie wiedzialem gdzie umiescic moj post, wiec zaryzykowalem ze tutaj.

Napisano

Hmmm, ja bym Ci radził zacząć od tutoriali, bo to tak jak zadawać komuś pytanie "jak się prowadzi samochów?". W sieci bardzo wiele jest tutoriali uczących modelling'u od podstaw.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności