Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. osttanio kupilem karte graficzna radeon hd 3850 256 mb i mam problem z chlodzeniem tej karty przykladowo wlaczam kompa wiatrak normalnie wszystko ciho chodzi natomiast jak juz siedze chwile sobie i wylacze system i zaraz jak zasilanie ta kontrolka w kompie sie wylaczy i bede chcial go ponownie wlaczyc to powstaje cholerny halas a wiatrak wydmuchuje duza ilosc ciepla i nie startuje system dopiero jak jeszce raz go wlacze lub bede probowal tak z 2 razy wysoke obroty wiatraka sie robia nie wiem czy karta jest trafiona czy cos musze ustawic ;/. moj sprze to amd athlon x2 4800+ 2.5 gb, plyta glowna gigabyte gm61sme-s2, dysk seageate barracuda 250 gb 16 mb bufor, goodram 1 gb 800 mhz, zasilacz amacrox warrior 400W w stresie ma 450W i nie wiem co mam zrobic w tej chwili ;/ dlatego prosze o pomoc co by moglo wg was byc przyczyna karta normalnie odtwarza grafike bez problemu

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 966
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hm wedlug mnie karta moze byc trefna. Albo chlodzonko na niej jest bez sensu (czesto sie zdarza) A propo procek masz nie "x2 4800+ 2.5 gb, pl" tylko "x2 4800+ 2.5 GHz, pl" :). hm moze byc tak ze wiatrak jakis opozniony masz, ze jak juz karta sie nagrzeje to jakby oi 1/2 sekundzie rusza i cieplo nagomadzone dopiero wydala. hmm jak masz taki wentylator duzy do chlodzenia domu, to sproboj go wlaczyc, i chlodzic karte , moze pomoze ;].

Napisano
  • Autor

:) wiem ze ghz tylko zpospiechu pisze bow robocie jestem :) no nie wiem wlasnie, bylem w sklepie k0omputerowym i maja zagladnosc co moze byc przyczyna i gosc cos mowil ze reset biosu jak cos tam z ustawieniami wiatraka ale tez cos watpie w ta teze raczej z ta karta, w sumie duzo opcji ;/.