Gość User190 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Hejka, mam taki problemik i szukam jakiegoś programu, który pozwoli mi go rozwiązać. Otóż mam kilkaset plików w kilku katalogach. Potrzebuję całą tą strukturę zapisać do pliku XML. Ostatecznie ratuje mnie jakikolwiek inny format, który wyciągnąłby z tych wszystkich katalogów chociażby nazwy tych plików - posegregowanie to już nie jest taki wielki problem :) Zna ktoś może coś takiego? Może zwykły TC robi coś takiego, tylko ja nie potrafię?? Z góry thx za pomoc :) pozdrawiam
Muzzy Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 a to może być? : tree /f >spis.txt [z plikami] tree >spis.txt [bez plików] Edit: sanki - racja :) Edit2: jeszcze coś takiego znalazłem: http://smallvoid.com/article/dir2xml.html
sanki Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 moze zwykla komenda tree /A /F > nazwa_pliku wystarczy ?? tylko ze ona dodaje znaczki rozne przed nazwami edit: muzzy sekunde wczesniej ;p ale dodanie /a jest lepsza opcja bo nie ma dziwnych znakow w pliku tylko ascii edit2: albo takie cos dir /b /s > nazwa_pliku mam nadzieje ze konsole potrafisz uruchomic :-)
Gość User190 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 O to chodziło - dziękówka :) Macie po repie, chociaż za ten tekst o konsolce to prawie się obraziłem :P
dokturpotfor Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Kurde sie spoznilem ;) Tu masz programik: http://www.5maybe6beans.com/maciek/Dir2XML/ odpal: java Dir2XML . i smiga
Gość User190 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Dzięki, dzięki.. doktur, jesteś z Krakowa może?? ;> Ośmieliłem się obejrzeć sobie niektóre rzeczy w katalogu wyżej - ciekawe :)
dokturpotfor Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Mhm, z Krakowa ale czesto w podrozy.
delf77 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 hmmm , mozna wyswietlic drzewko w total commanderze potem robilem to na takim programie do robienia napisow na okladki cd ( nie pamietam nazwy ) jest tez organizator - where is it - mysle ze w nim mozesz duzo zorbic tylko nie wiem jak z exportem do xml w tych 3ch mozliwosciach
Rekomendowane odpowiedzi