Gość bijek Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Witam Mam taki problem: zaimportowałem duży projekt 3d z AutoCADa do 3dsmaxa 2008 do wyrenderowania i już podczas importowania jak również przy próbie zrobienia czegokolwiek przy rysunku (jak np. zoom) komp strasznie zaczyna zamulać. Nie byłoby to dla mnie dziwne gdyby nie fakt, że w menedżerze zadań wykorzystanie procesora przez 3dsmax nie wychodzi powyżej 50% (reszta to do 5% innne aplikacje i do 50% niewykorzystane w ogóle), dodatkowo w zakładce Wydajność na wykresie wykorzystania procesora widać, że pierwszy rdzeń prawie w ogóle nie pracuje, natomiast drugi prawie ciągle na pełnych obrotach. Pamięci też mi nie brakuje (ok. 800MB wolnej, a sam 3dmax wykorzystuje ok. 200-300MB). Czy jest jakieś wyjaśnienie? Można coś z tym zrobić? No bo niby czemu 3dsmax nie mógłby wykorzystać więcej zasobów zamiast zamulać? Mój komp: HP Pavilion dv9266ea CPU Intel Core 2 Duo T5500 (1,66GHz) 2GB Ram 667MHz Dual 2GB pamięć wirtualna Geforce Go 7600 + 512MB RAM dedykowanej + 256MB współdzielonej 320GB HDD (2x160GB) Windows Vista Home Premium 3ds max 2008 wersja demo
Rekomendowane odpowiedzi