Gość karczas Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Witam! Nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu na tak podstawowe pytania, więc postanowiłem napisać tutaj. Mam przez jakiś czas okazję pobawić się programem 3D Studio Max w wersji 8. Poczytałem parę tutoriali, pobawiłem się chwilę i w którymś momencie zaczęła mnie dręczyć pewna niedogodność. Otóż zazwyczaj, gdy chciałem przesunąć obiekt (bądź dokonać innej transformacji) to poruszając ikonką narzędzia po ViewPorcie podświetlały się określone osie tak, że transformacja mogła dotyczyć tylko jednej osi. Teraz tej opcji nie ma - znikła, albo ja ją nieświadomie wyłączyłem :| Szukałem od dłuższego czasu na google, a jest godzina 2:30 więc w akcie desperacji postanowiłem napisać tutaj. Pewnie jest to kwestia włączenia jednej opcji, ale tych w 3DS jest od groma i ciężko mi coś wyszukać. Proszę o pomoc i odrobinę wyrozumiałości. Pozdrawiam, Karczas
kannu Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 serwus :) klawisz : X . pozdrawiam i życze powodzenia :)
Alojzy Bombelek Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 "ja mu zaraz dam bana, albo kaze zrobić to chłopakom" :] 1
Gość karczas Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Dzięki i jeszcze raz przepraszam za zaśmiecenie;)
Rekomendowane odpowiedzi