relikt Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 witam, moze ktos spotkal sie z problemem: w konfiguracji quadro 1100/aktualny sterownik/ i 3dmax 2008/aktualny MAXtremeD3D 2008/ , max nie chce obsługiwac 'grafics mode - custom: MAXtremeD3D 2008.drv' wyswietla komunikat: "Loading of custom driver failed. Forcing null driver mode.", ktory mi nic nie wyjasnia dodam ze nie mialem z tym problemu na max8 z odpowiednim maxtreme dziekuje za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afex3d Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Instalator maxtreme 2008 jest skopany i zamiast driver'a w wersji 32bit kopiuje do katalogu maxa driver w wersji 64bit. Wystarczy podmienić driver w katalogu maxa na ten z katalogu .../win32 A dodam, że warto, bo (po bardzo krótkich testach) fps dla prostej sceny z kilkudziesięcioma sferami z 384000 poly wynosi średnio 65 a na maxtreme wzrasta do 97 fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afex3d Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Nowa wersja maxtreme 2008 z dnia 06.03.2008 ma poprawkę odnośnie funkcji "safe frame" , niestety błąd instalatora pozostał i trzeba samemu kopiować właściwy driver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 a jest może maxtreme 2008 pod viste 32bit?, widziałem tylko pod xp i czy obsługuje mobilne układy quadro, np 1600m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afex3d Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Szukałem w sieci jakichś informacji o maxtreme w systemie Vista, ale nic nie znalazłem. Natomiast jeśli chodzi o karty na platformach mobilnych, to jak najbardziej maxtreme je wspiera. Mam XP 32-bit i Quadro FX 3500M i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 afex3d jak sprawuje sie ten 3500m? wiem ze to wiecej niz mój 1600m -ale mój też sporo kosztował a zebym odczuł jakis wiekszy przyrost mocy to nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afex3d Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Tak wogóle to przesiadłem się z powrotem na Direct3D, bo Maxtreme 2008 ma kolejnego buga, który mnie wkurza :) ... chodzi o problem z wyświetlaniem znaczników Snap. Niby jest ustawione przyciąganie do siatki (Grid) a znaczniki albo się pojawiają w węzłach albo nie. A jeśli chodzi o 3500M to nie robię jakichś wielkich projektów, ale generalnie to nie miałem wielu przypadku, żeby praca z powodu zbyt dużego obciążenia karty stawała się uciążliwa. No chyba, że chodziło o duże tekstury i ładowanie ich w największej rozdzielczości ("Match map size as closely as possible") no to wtedy z racji tego, że mam 512MB na karcie, problemy pojawiały się znacznie później niż na komputerach z pamięcią trochę mniejszą. Tyle, że to nie wydajność tylko ilość pamięci. Poza tym praca z drugim monitorem przy rozdzielczości matrycy laptopa 1440x900 i 1280x1024 na monitorze (z uruchomionym 3ds max na ekranie laptopa i Catią na monitorze) nie stanowi dla karty problemu. Ale jeśli chcesz to mogę się pobawić i potestować...może u Ciebie nie ma problemów ze snapem. Zaproponuj jakiś plik, który moglibyśmy wczytać i porównac osiągi. Może chociażby z katalogu Samples/Scenes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 chetnie, problem w tym ze mi maxtreme wogóle nie działa - mam viste:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afex3d Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 No to trzeba będzie poczekać. A odnośnie mojego ostatniego postu to na MAXtreme 2008 D3D w wersji 10.00.03 problem ze snapem zniknął :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi