Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

moze ktos spotkal sie z problemem: w konfiguracji quadro 1100/aktualny sterownik/ i 3dmax 2008/aktualny MAXtremeD3D 2008/ , max nie chce obsługiwac 'grafics mode - custom: MAXtremeD3D 2008.drv'

wyswietla komunikat:

"Loading of custom driver failed.

Forcing null driver mode.",

ktory mi nic nie wyjasnia

dodam ze nie mialem z tym problemu na max8 z odpowiednim maxtreme

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Instalator maxtreme 2008 jest skopany i zamiast driver'a w wersji 32bit kopiuje do katalogu maxa driver w wersji 64bit.

Wystarczy podmienić driver w katalogu maxa na ten z katalogu .../win32

A dodam, że warto, bo (po bardzo krótkich testach) fps dla prostej sceny z kilkudziesięcioma sferami z 384000 poly wynosi średnio 65 a na maxtreme wzrasta do 97 fps

Napisano

Nowa wersja maxtreme 2008 z dnia 06.03.2008 ma poprawkę odnośnie funkcji "safe frame" , niestety błąd instalatora pozostał i trzeba samemu kopiować właściwy driver.

Napisano

a jest może maxtreme 2008 pod viste 32bit?, widziałem tylko pod xp

i czy obsługuje mobilne układy quadro, np 1600m?

Napisano

Szukałem w sieci jakichś informacji o maxtreme w systemie Vista, ale nic nie znalazłem.

Natomiast jeśli chodzi o karty na platformach mobilnych, to jak najbardziej maxtreme je wspiera. Mam XP 32-bit i Quadro FX 3500M i wszystko jest ok.

Napisano

afex3d jak sprawuje sie ten 3500m? wiem ze to wiecej niz mój 1600m -ale mój też sporo kosztował a zebym odczuł jakis wiekszy przyrost mocy to nie powiem.

Napisano

Tak wogóle to przesiadłem się z powrotem na Direct3D, bo Maxtreme 2008 ma kolejnego buga, który mnie wkurza :) ... chodzi o problem z wyświetlaniem znaczników Snap. Niby jest ustawione przyciąganie do siatki (Grid) a znaczniki albo się pojawiają w węzłach albo nie.

A jeśli chodzi o 3500M to nie robię jakichś wielkich projektów, ale generalnie to nie miałem wielu przypadku, żeby praca z powodu zbyt dużego obciążenia karty stawała się uciążliwa. No chyba, że chodziło o duże tekstury i ładowanie ich w największej rozdzielczości ("Match map size as closely as possible") no to wtedy z racji tego, że mam 512MB na karcie, problemy pojawiały się znacznie później niż na komputerach z pamięcią trochę mniejszą. Tyle, że to nie wydajność tylko ilość pamięci. Poza tym praca z drugim monitorem przy rozdzielczości matrycy laptopa 1440x900 i 1280x1024 na monitorze (z uruchomionym 3ds max na ekranie laptopa i Catią na monitorze) nie stanowi dla karty problemu.

Ale jeśli chcesz to mogę się pobawić i potestować...może u Ciebie nie ma problemów ze snapem.

Zaproponuj jakiś plik, który moglibyśmy wczytać i porównac osiągi. Może chociażby z katalogu Samples/Scenes...

Napisano

No to trzeba będzie poczekać.

A odnośnie mojego ostatniego postu to na MAXtreme 2008 D3D w wersji 10.00.03 problem ze snapem zniknął :)