Gość MrZabijaka Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Zrobiłem jakiś czas temu gifa, który pokazuje model broni MP5A4, mam problem w tym, że każdą klatke musiałem robić oddzielnie, chodzi o to, że zrobiłem serie zrzutów ekranu z gry i każdego screena musiałem przerobić (wyciąć pewien fragment, zmniejszyć, zapisać do formatu jpg i dopiero na koniec połączyć wszystkie gotowe klatki w gifa). Chciałbym się dowiedzieć jak można w dużo szybszy sposób wyciąć ten sam fragment ze wszystkich zrzutów ekranu, bo robienie tego ręcznie klatka po klatce jest czasochłonne i za mało pracyzyjne. Oto mój gif:
keraj37 Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Chyba najlepiej zrobic z kazdego zrzutu warstwe w jednym pliku *.psd - nastepnie zaznaczyc jakos jeden obszar do kadrowania - nastepnie poddawac warstwy edycji tak aby byly widoczne kolejno kolejne ( :) ) kadry. pozdro!
wujek_kane Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Mozna rowniez uzyc FRAPSa i jakiegos programu do edycji video...
Gość MrZabijaka Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 No ja używałem frapsa do robienia zrzutów, a programów do edycji video to ja zbytnio nie znam.
Rekomendowane odpowiedzi