Napisano 17 Styczeń 200817 l Nie wiem, czy to jest odpowiedni dział na te pytania, więc w razie czego proszę o wybaczenie. 1. Umiem już w miarę modelować, texturować, etc. oświetlenie robić. Teraz chciałem zająć się "animacją". Znalazłem na stronie głównej tutka o ruchu kamery (czy jak to się nazywa), robię wszystko według tutoriala, a kamera dalej pozostaje w miejscu. (http://www.max3d.pl/tut.php?id=141) 2. Skąd wziąć render V-Ray, czy coś takiego ? U mnie w opcjach renderowania jest tylko Mental Ray.
Napisano 17 Styczeń 200817 l ad 2. użyć google i znaleźć chaos group producenta v-raya ad1 pewnie nie ustawiłeś kluczy (set key)
Napisano 17 Styczeń 200817 l no widzisz ja mam za to odwrotny problem.... umiem juz zrobic prostą animacje ale za to wogole totalnie nie umiem modelowac :( zrobilem sobie boxa i kule, kula uderza w pudelko a ono odskakuje i spada na ziemie potem leci nastepna kula itd itd.... ale nie wiem jak wymodelowac prosta rzecz... doslownie nic :( nie chce ci robic offtopu ale jakby ktos cos wiedzial na ten temat (a napewno wszyscy wiedzą :P) to prosze o kontakt gg 9944840 meil [email protected] albo na pw nie wiem cokolwiek ale help :(
Napisano 17 Styczeń 200817 l Autor Piksar: właśnie chodzi o to, że ustawiłem nawet te klucze. Wszystko dokładnie wg. tutoriala, sprawdzane kilka razy i dalej nie działa.