Napisano 21 Styczeń 200817 l Witam Mam pytanie jaka powinna być mniej więcej wydajność w maxie karty klasy GeForce 8800 GT. Ja niestety przeżyłem rozczarowanie gdyż na Quadzie 2,4 Gzh, 4Gb Ramu, Asus P5K-E WIFI, Zasilacz Chieftec CFT-650A-12B 650W przy scenie 80 tyś poly mam w shaded wireframe pod Direct X jakieś 26 klatek, natomiast przy innej secnie 330 tyś poly w shaded wireframe mam tylko 2 klatki (w Open GL jest jeszcze wolniej). Dlaczego tak słabo wypada u mnie test, czy to wina (starego maxa) testy robiłem na maxie 30-dniowym w wersji 7.0 pod XP czy może potrzebuję jakiś specjalnych sterowników. Przyznam szczerze że dużo więcej się spodziwałem po tej karcie w Viewportach tym bardziej że koledze Gomez ta sama karta śmiga kilkanaście razy lepiej tj przy 2,5 milonach poly ma 28 klatek w shaded wireframe http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=45868&page=2 Napiszcie proszę w czym może tkwić problem że taka karta tak słabo sobie w Viewportach radzi i jak można by zwiększyć wydajność. Z góry dziękuję za wszystkie sensowne odpowiedzi.
Napisano 24 Styczeń 200817 l Mujas nie licz na żadną odpowiedź ze strony Szanownych Forumowiczów. Oni są zdolni jedynie pokrytykować kogoś z blacharki, bo tak naprawde tylko na tym sie ciut znają. O Sprzęcie nie dowiesz się niczego, bo na tym się niektórzy znają, ale nie chce im się odpisywać. A najczęstsze odpowiedzi to wciśnij F1. Pozdrawiam. Waldek
Napisano 24 Styczeń 200817 l Lol, chyba ktos ma glebokie wewnetrzne frustracje :) Co do karty. Jakies 2-3h temu zamontowalem 8800GTS do maszyny w pracy. I tak jak mowisz, wydajnosc nie jest jakas gigantyczna. Mam niestety wrazenie ze jest to glownie wina maxa i radzenia sobie ze zlozonymi scenami. Mam scenke, jakies 200k poly, ale mase malych odzielnych elementow. Na Maxie 9 scena obraca sie z jakims 30 FPS, na Maxie 2008 zaczyna dochodzic do 45-50. Sproboj triala 2008 i porownaj wydajnosc. Oni od jakiejs wrsji 8 ciagle mowia ze poprawili wydajnosc w viewportach, powoli im to idzie, ale cos to daje. Aha, no i nie zapomnij wcisnac F1 i uzyc googli i tam poszukac odpowiedzi.
Napisano 24 Styczeń 200817 l Ja przy scenach 2-3 mln poly spoko mam 75klatek na 7600gs gorzej jest przy zaznaczaniu. Lagi wszystkie i spadek frameratu wynikają raczej z maxa.