deeking Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Witam Nie bede oryginalny jesli powiem zem jest swiezynka w maksie :), poczatki bywaja trudne ale robiac cos wg tutka z samego maksa wydawalo mi sie, ze powinno wszystko dzialac hmm... Ale do rzeczy - tak wiec robie tutka wprost z maksa - tego o modelowaniu konika szachowego, w pewnym momencie dochodzi sie do laczenia vertexsow przy pomocy opcji REFINE CONNECT wszystko idzie pieknie ladnie - wciskam REFINE CONNECT uaktywniam istniejacy juz vertex przechodze na przeciwlegla linie wciskam lpm tworzy sie nowy vertex i ppm koncze funkcje tworzy sie linia miedzy tymi vertexami i niby wszystko pieknie, ale nowopowstala linia jest tak jakby osobna nie zwiazana z calym splinem vertexy nie lacza sie, a chyba powinny ? pomozcie .... mam nadzieje ze w miare jasne dla Was sa te moje wypociny Pozdrawiam
piksar Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 popatrz z innego widoku, oba splajny nie leza pewnie na jednej plaszczyznie
deeking Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Sprawdzilem dokladnie wszystkie splajny sie pokrywaja, pracuje w oknie front i nie ma innej mozliwosci. Jesli nie tym sposobem to jak moge zespawac te vertexty tak zeby byly calascia z reszta splajnu ?
deeking Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Napisano 23 Styczeń 2008 Oki chopaki juz sie wyjasnilo ehh... czlowiek sie uczy i uczy... :)
Rekomendowane odpowiedzi