Napisano 11 Styczeń 200421 l Witam. Mam taką sytuacje, że przypisuje postać do szkieletu, ustawiłem sobie Envelopes i parametr Weight dla poszczegulnych wierzhołków np w kości prawej nokgi i chciałbym skopiować te ustawienia do lewej. Tylko jak? Jak robie Copy i Paste, to kopiuje tylko położenie Envelope a mi chodzi o te wierzhołki, bo nie chce robić dwa razy tego samego. A nawet jak bym zrobił sam to nigdy nie zrobie identycznie, a właśnie o to mi chodzi. Czekam na waszą pomoc.
Napisano 11 Styczeń 200421 l 5 minut temu przeczytalem o tym w helpie maxa:) Wpisz skin i znajdziesz.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Zaraz to sprawdze, ale wolałbym, żeby mi ktoś napisał bo te maxowskie helpy nie są zbyt przejżyste.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Tak jak myślałem, nie jestem w stanie się do tego dokopać. Znalazłem takie coś jak WEIGHT TABLE, niby w helpie pisze, że to właśnie to do tego służy ( o ile dobrze rozczytałem), ale nie mam pojęcia jak w tym zrobić to o co mi chodzi, więc jak ktoś robił podobne żeczy to niech sie ujawni, a ja sobie jeszcze poczytam tego helpa, może jezcze do tego dojde. DruG, Miałem na myśli to, żę są nie przejżyste dla mnie, a to dla tego, że moja znajomoś ang. odbiega troche od poziomu który chciałbym reprezentować:( A może ty mi pomożesz?
Napisano 11 Styczeń 200421 l Chetnie bym to zrobil, jednak nie korzystam ze Skina i sie na nim po prostu nie znam. Jest cos takiego jak Mirror Parameters rollout. Po zaznaczeniu jakiegos envelopa (prawa noga), mozesz go skopiowac w lustrzanym odbiciu na lewa. Niestety nie mam czasu sie tym pobawic, zeby wyprobowac w praktyce.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor No cóż, w skinie można skopiować tylko wielkość Cross Section z jednego envelopa do innego. Mi chodzi oto, czy da się skopiowaś wartości parametru abs. Effect tak aby wierzchołki po drugiej stronie osi symetrii miały taką samą wartość. Chodzi o to abym oskinował tylko pół postaci, a potem przeniusł wartości parametru abs.ef. na drugą połówke, poniewrz mdel jest symetryczny. DruG, a czego ty używarz?
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Ja też to mam, ale zabrałem się za skina, bo wygląda na dużo łatwiejszy, a potem dopiero chciałem zgłębiać Physique. Ale przd jkieś 10 minut temu zaczołem z Physique i okazuje się, że nie jest aż taki zagmatwany jak się wydawał. A jeżeli chodzi o Skina to to co hce zrobić (jeżeli wogule da się tak zrobić) robi się w WEIGHT TABLE, ale eksperymentowałem na prostych obiektach i nic mi to nie dało. Jak ktoś zna odpowiedź to nieh pisze, a ja hyba jednak zaczne zgłębiać odrazu tajniki Physique.
Napisano 19 Styczeń 200421 l Autor Posiadłem wiedze dzięki której moge sam sobie odpowiedzieć na własne pytanie. A więc to co chce zrobić jest niewykonalne w maxie 5,0. Ta funkcja jest natomiast dostępna w Maxsi 6.