Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

niedawno zaczałem sie interesowac grafika, i bawie sie w 3DSmaxie. Sporo rzeczy nie wiem ale czasem cos mi wychodzi... :D Ale teraz znow mam problem: kolega dal mi calą mase obiektow (mobków ^^ ) z gothic'a. Sa one w formacie .3DS , ale jak w maxie klikam plik/import, to mysli z minutke i wyskakuje okno ze format jest niewlasciwy... :(

Moze ktos wytlumaczyc dlaczego nie moge otworzyc, albo co zrobic zebym mogl to odpalic??

Tak samo, ten sam kolega poprosil mnie zebym mu zrobil obiekt w 3D maxie. (ów kolega tworzy swoj modul do gothic'a) Moze importowac wiele plikow graficznych w tym wlasnie .3ds czy .cad itd. No to mu wyexportowalem plik, wyslalem, ale jemu takze pokazuje sie ze niewlasciwy plik, i ze nie mozna otworzyc.

Help!

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 868
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A importujesz 3dsa z tej samej wersji maxa?Bo z wyzszej nie wskoczysz na nizsza, a tak wogole to z importami dzieja sie straszne jaja, objty zmieniajy numerecje werteksow, czasem gubi sie skala, nawet pliki z maxa do maxa szaleja, poporstu straszna kiszka ;/

Napisano
  • Autor

eeeeeeee, no napisalem ze dostalem od kumpla pliki z gothic'a z pierwszej czesci. To sa pliki .3ds ktore on moze zaimportowac do tworzenia modulu, i teoretycznie to chyba ja tez powinienem moc je zaimportowac (?)

Nie wiem co jest grane :(