Napisano 31 Styczeń 200817 l witka, zamiaruje kupic skaner. Waham sie pomiedzy kilkoma modelami. Moze mieliscie do czynienia z ktoryms z nich?: - Epson V350 - Canon Lide 600F - HP 4850 - HP 3010 Szczerze najbardziej mi podchodzi Epson, jesli chodzi o paramtery. Pzdrw
Napisano 31 Styczeń 200817 l poszukaj w dziale hardware tam kiedyś pisałem elaborat o różnicach w skanerach CIS i CCD
Napisano 2 Luty 200817 l Ja mam Epsona V100 - ciut gorsze parametry, ale skanuje miażdżąco! Bierz tego V350, a jak nie potrzebny Tobie podajnik elektryczny do skanowania negatywów, to możesz taniej kupić v200, bo parametry ma takie same chyba... Oczywiście te dane o optycznej rozdziałce, to tylko na papierze, efektywnie moim zdaniem jest do 800dpi, przy 1200 już widać ciut rozmycie... Ale u konkurencji jest to samo, a ludzie na necie i w testach skłaniają się ku Epsonowi... przy 2400 skanując komara, a potem dając w shopie unsharp mask 1px na 200% zostałem powalony na kolana :), tak więc da się z tym coś zrobić :) ... Aaaa ... Kumplowi (też chce kupić skaner teraz) robiłem mały teścik i poskanowałem mu w różnych przedziałach monetki ... Zaraz wrzucę to gdzieś i dam linka :) EDIT: Na Sendspace będzie za 20 minut. prawie 30MB ... Pamiętaj, że to V100. V350 powinien skanować lepiej... EDIT2: http://www.sendspace.com/file/tknbt9 Powodzenia przy zakupie i nie korzystaj z Sirius.pl
Napisano 3 Luty 200817 l Autor dzieki za pomoc Siegmar + rep :) jednak zdecydowalem sie na canona 440f, bo byl tanszy o ok. 150 zeta pzdrw
Napisano 3 Luty 200817 l zrobimy jakieś testy jak już będziesz miał tego canona !? Przykładowo właśnie skan 2-złotówki :) Model to chyba 4400f a nie 440f...