Napisano 4 Luty 200817 l no to daje swoje wypociny - było w dziale wip ale ze raczej nic nie zmienie juz to daje tu - wizualizacje jakie robiłem dla biura 1 ujęcie: 2 ujęcie: mile widziane sugestie na przyszłosc co zmienic, tak ogólnie to chyba moja 3 wizka takze dopiero sie ucze bo wcześniejsze prace pozostawiały wiele do zyczenia nizej w temacie wersja poprawiona 2 ujecia
Napisano 11 Luty 200817 l jeśli chodzi o architekturę, to dość przytłaczająca.. zwlaszcza na tym drugim ujeciu. jesli chodzi o wizualizacje, to strasznie ciemne. sa miejsca gdzie jest zupelnie czarno, a przeciez w dzien przy slonecznej pogodzie jest to niemozliwe (przynajmniej przy takiej geometri budynku). troche bym to doswietli. no i jeszcze jedno; cienie ostre jak zyletka..
Napisano 11 Luty 200817 l Autor no moze rzeczywiście troche przy ciemne - chociaż jak robisz zdjecie jasnego budynku to aparat łapie balans tak ze cienie wychodzą momentami prawie czarne, specjalnie sobie drukowałem jak to wychodzi i przy wydruku jest akurat chociaż na monitorze troche za ciemne cienie rzeczywiście żyletkowe ;/ nie umiem tego ustawić zeby były delikatniejsze jak sie połapie jak to zmienie a jesli chodzi o arch to ja jestem niewinny :P
Napisano 5 Marzec 200817 l Autor troche zmienione drugie ujęcie z róznymi poprawkami według sugesti rzeczywiscie poprzednie masakrycznie ciemne były, no i jak zrobic cień miekko też załapałem ;] Jakies inne sugestie ??
Napisano 26 Marzec 200817 l heja, mozna spytac w jakim rendererze robione, jakie oswietlenie i materialy??, budynki ekstra wyszly realistycznie, gorzej z fotomontarzami, ja bym lekko w szopie tych ludzi itp. przezroczystych zrobil tych wstawianych np.na 90 procent wtedy zawsze lepiej sie zlewaja ze scena. ale gratuluje, moze mi tez juz niedlugo takie rzeczy zaczna wychodzic:) pzdr
Napisano 26 Marzec 200817 l Autor render - Vray, vray sun, mapa HDRI na tło, materiały - jeszcze słabe dopiero sieznimi wiecej zaczynam bawić bo nie jsetem zadowolony do konca, a ztym ustawieniem w szopie sprawdze nastepnym razem ;]
Napisano 12 Kwiecień 200816 l Troche buro i sztywno. Jakby dodac życia i nasycic drobiazgami i kolorem, ma potencjał
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor Synthax a mógłbys sprecyzować swoja wypowiedz ? Jak tu dodac zycia wiecej i jakie drobiazgi
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Przyzjane że nie zauwazyłem drugiego podejścia. jest znacznie lepsze. Choc jeszcze mozna by rozswietlic wnętrza coponiekture i moze dodac troche perpspektywy powietrzneji jakis ciepłych akcentów, czerwienie, pomarancze i moze szerszy kadr? Ale to tylko mojhe sugestie : )
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor gustaw11 - trawa to rzeczywiście dispalacement - chyba moja 4 próba z disp dopiero :P Synthax - z szerszym kadrem to niebardzo bo cofnąć sie nie moge bo wyladuje kamerą w scianie a zmiana ogniskowej kamery zbyt unierealni całe ujecie przynajmniej jakoś szerszy kąt widzenia kamery mi nie podchodził, a z tymi akcentami czerwieni i pomaranczy to rzeczywiście pewnie by to troche bardziej ozywiło ale bałem sie ze czerwone kwiaty np beda za bardoz na sobie skupiac uwage odiorcy - bardziej niz całośc ujecia dzieki za sugestie ;]
Napisano 14 Kwiecień 200816 l z szerszym kadrem to niebardzo bo cofnąć sie nie moge bo wyladuje kamerą w scianie a zmiana ogniskowej kamery zbyt unierealni całe ujecie przynajmniej jakoś szerszy kąt widzenia kamery mi nie podchodził, Rozwiązanie: camera clipping - pozwala na ustawienie dystansu od ktorego kamera zaczyna widziec - pozwala to na np włozenie kamery do jednego pomieszczenia a bedzie ona widziala co jest w drugim - to samo w Twoim przypadku - wstawiasz kamere w budynek a ona zaczyna widziec dopiero to co jest przed budynkiem ;)
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor MaGuu wielkie dzieki sie sprawdzi przy najbliższej okazji jak chwile wolnego czasu znajde ;]