Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem nowym uzytkownikiem Maya 8.5

Wszystkie obiekty jakie rysuje są jakieś takie kanciaste, kula - nie jest kulą.

Nawet jak zrobię Fillet Blend Tool to nie jest łagodnie połączone.

Chyba ominąłem jakąś opcję w tutorialu, w którym wszystko jest ładne i nie kanciaste.

Jak to włączyć?

KK

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

jezeli jest to nurbs Sphere to wtedy przyciski : 1,2,3.

a jesli jest to poly sphere to wtedy smooth albo ustawiasz sobie ilosc poligonow przed dodaniem (taki kwadracik obok przed dodaniem go jesli wybierasz z paska u gory)

Napisano

niestety raczej sie nie da, z reszta masz w prawym dolnym rogu napisane : NOT FOR COMMERCIAL USE :)

znak wodny jest włąsnie dlatego zeby nie uzywac majki PLE do prac komercyjnych, a jedynie do nauki :)

Napisano

Tylko to tak wkurza nawet przy nauce, ze ja nawet godziny nie wytrzymałem, dlatego zrezygnowałem. PLE i kit, niech na renderach będą, a nie w viewporcie, bo to sie robić nie da! a na wireframe nic nie widać

@k_kwiatek: gdzieś się robiło subdiva, albo coś takiego... nie pamiętam, bo mnie ten watermark rozpraszał

Napisano
Tylko to tak wkurza nawet przy nauce, ze ja nawet godziny nie wytrzymałem, dlatego zrezygnowałem. PLE i kit, niech na renderach będą, a nie w viewporcie, bo to sie robić nie da! a na wireframe nic nie widać

@k_kwiatek: gdzieś się robiło subdiva, albo coś takiego... nie pamiętam, bo mnie ten watermark rozpraszał

http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&o=&tid=122452&pg=1

gdzies w polowie pierwszej strony robi sie ciekawie ;)