Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

stworzylem Rig, do niektorych obiektow (helpers oraz splinow do kontrolowania) mam przypisane jakies parametry. Chcialem je zebrac do kupy w jedno miejsce...

Z pomoca powinien przyjsc parameter collector, ale:

1. Parametry przypisane nie maja nigdzie ograniczen wartosci, jak mam zakrs np -25 do 55, to parametr w collctorze jest od -niesk do +niesk:)

2. Nie moge zmienic typu obiektu w collectorze, aby np. parametry ktora sa sliderami zosatly sliderami.

2. Nie wszystkie parametry / obiekty sa w nim widoczne przy dodawaniu parametrow

Alternatywa jest kolejny modyfikator atribute holder w glownym obiekcie Rig'a ale to bo sporo wiazania parametrow na nowo.

W tym przypadku F1 nie pomoglo, forum tez przeszukalem, wstepnie googla tez, ale nie przestaje.

Dzieki jesli ktos moze pomoc

artur

edit:

a dlaczego pomysl z attribute holder globalnym dodatkowym jest zly? otoz:

- brak mozliwosci animowania / zmiany kilku parametrow naraz

- przy cofneiciu ctrl+z do wartosci defaultowej parametru (np.0 ) wraca tylko paranetr w tym dodatkowym attribute holderze, obiekt i orginalny parametr pozostaja bez zmian

- brak mozliwosci dzielenia parametrow na bloki / rolety (da sie tylko jesli to by byly dodatkowe parametry obiektu, w modyfikatorze nie da sie, albo ja nie widze jak

- ponowne laczenie niekorych parametrow niszczy zaleznosci miedzy istniejacymi parametrami w Rigu

• Wyświetleń 665
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi