arturro Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Witajcie, stworzylem Rig, do niektorych obiektow (helpers oraz splinow do kontrolowania) mam przypisane jakies parametry. Chcialem je zebrac do kupy w jedno miejsce... Z pomoca powinien przyjsc parameter collector, ale: 1. Parametry przypisane nie maja nigdzie ograniczen wartosci, jak mam zakrs np -25 do 55, to parametr w collctorze jest od -niesk do +niesk:) 2. Nie moge zmienic typu obiektu w collectorze, aby np. parametry ktora sa sliderami zosatly sliderami. 2. Nie wszystkie parametry / obiekty sa w nim widoczne przy dodawaniu parametrow Alternatywa jest kolejny modyfikator atribute holder w glownym obiekcie Rig'a ale to bo sporo wiazania parametrow na nowo. W tym przypadku F1 nie pomoglo, forum tez przeszukalem, wstepnie googla tez, ale nie przestaje. Dzieki jesli ktos moze pomoc artur edit: a dlaczego pomysl z attribute holder globalnym dodatkowym jest zly? otoz: - brak mozliwosci animowania / zmiany kilku parametrow naraz - przy cofneiciu ctrl+z do wartosci defaultowej parametru (np.0 ) wraca tylko paranetr w tym dodatkowym attribute holderze, obiekt i orginalny parametr pozostaja bez zmian - brak mozliwosci dzielenia parametrow na bloki / rolety (da sie tylko jesli to by byly dodatkowe parametry obiektu, w modyfikatorze nie da sie, albo ja nie widze jak - ponowne laczenie niekorych parametrow niszczy zaleznosci miedzy istniejacymi parametrami w Rigu
Rekomendowane odpowiedzi