carlosss Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Ok, więc nałożyłem na plane drzewko diffuse + opacity (alfa tego drzewka), renderuję i mam cień zamiast drzewka to cień plane :F jak zaradzić? 2. Jak odwrócę to drzewko w kierunku kamery czyli mniej więcej 90 stopni do światła target direct (mam jeszcze światło typu skylight) to tego drzewka prawie nie widać dopiero po zwiększeniu Self Illumination widać drzewko, czy jest jakiś "normalny" sposób aby to załatwić? Z góry dziękuję i pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Zmien ustawienia cienia w swietle na raytraced, shadowmap (czy jak to sie tam zwalo) nie widzi alphy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 11 Luty 2008 Autor Share Napisano 11 Luty 2008 dzięki mirach masz repa ode mnie :P czyli z tego wynika że Adv Ray Traced nie widzi tej alfy lol poprawka, widzi ale trzeba zaznaczyć transparent shadows :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi