Ardeni Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Witam Państwa:) Więc od początku: Miałem problemy z niektórymi plikami, bady czy coś, użyłem hdd recovery i all było ok z tym ze niektóre pliki pozostawały nadal uszkodzone. Postanowiłem zrobić format na 2 partycjach ktore sprawiały problemy, niestety formatowania się nie powiodły i na końcu dostałem komunikat z błędem. W tym momencie straciłem już 80 giga... Zrobiłem kopie tego co pozostało i postanowiłem wyzerować dysk, wykasować all i zrobić całkowitego formata. Ostatecznie wyszło na to, że mamjedna partycje 160 giga która jest w formacie RAW i nie pozwala się wyczyścić :/ Próbowałem partitionmagic'iem, handyrecovery, instalatorem windows i standardowym prawyklik->formatuj. Kilka screenów: Dysk tak czy inaczej będzie do wymiany, ale fajnie by było gdyby jeszcze troszke pochodził, dane z niego moge odzyskiwac bez problemów, ale już z zrobieniem nowej partycji jest problem.
Topek Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 pqmagic powinien wywalić numer błędu przy formatowaniu spróbuj naprawić MBR (mi kiedyś pomogło)
Topek Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 wpisujesz fixmbr tylko najpierw uruchom go przez F8 w trybie z wierszem poleceń
kamil.ochel Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 albo wloz CD z instalka windowsa daj "napraw system" (klawisz "R" chyba) i tam wpisz fixmbr.
Muzzy Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 a może tym? http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk http://www.cgsecurity.org/wiki/Data_Recovery_Examples#The_type_of_the_file_system_is_RAW_-_Recovery_of_a_damaged_FAT_boot_sector
Ardeni Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 system jest ok, windowsa miałem na 2gim dysku, sorki, powinienem był wspomniec o tym już na początku
Rekomendowane odpowiedzi