smoother Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 no witam. zacząłem sobie robić taką łazienkę. narazie nie jest tego wiele, ale to początek dopiero. Od razu zaznaczam, że pro to ja nie jestem więc z tym jeżdżeniem to spokojnie :D. Chciałbym w trakcie trwania tego wątku raczej usłyszeć różne fajne rzeczy (porady, komentarze), no i nauczyć się podczas pracy nad tą wizką paru fajnych rzeczy, np nowych umiejentnosci ;] pozdrawiam
piksar Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 proporcje, odleglosci poslizgniesz nie na mokrej podlodze i wypadniesz przez okno za nisko okno
delf77 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 proporcje szafek - jesli sa szuflady , drzwiczki to zobacz ze w rzeczywistosci przewaznie maja okolo 2mm odstepu miedzy soba , takze maja uchwyty zwykle lub wpuszczane w frony ( moga tez byc na przycisk bez uchwytu ) , popatrz na wanne , jesli to projektujesz to pomysl czy fajnie byloby CI siedziec w takiej klitce , pomysl jaka duza jest wanna - mozesz wejsc na rozne strony np z KOŁA i tam sa dokladne wymiary sanitariatow jesli lazienka to pewnie plytki , panele , lub inne na podlodze jesli okno w lazience to warto byloby pokazac idee tego okna - jest po to zeby oswiecac lazienke i taka tez powinna byc pokazana - jasna ( niewazne czy jest czy nie ma okna ) chyba ze zakladasz jakeis kąpiele przy swiecach ale nie czepiajac sie swiatla mozesz zrobic proporcjonalne glowne obiekty/bryly , a potem dodawac sobie "zapelniacze" - jakies elemenciki ktore robia wizke bardziej pelna - np szczoteczke do zebow , recznik , mydlo , pasta , lustro itp .... to tak na poczatek .... ale mysle ze jesli to Twoje poczatki to duzo obserwuj i przelewaj to co widzisz w takich proporcjach jak jest w rzeczywistosci
smoother Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 dzieki wielkie za rady. w sumie sam to projektowalem, a z ta wanna wydawalo mi sie "przytulnie" ;] Nie no zobaczymy. jeszcze troche pomodleuje ogolnie, a z proporcjami to zawsze mam problem ;] moze dlatego ze nigdy nic nie mierze w rzeczywistosci.? pozdro
Rekomendowane odpowiedzi