Napisano 17 Luty 200817 l no witam. zacząłem sobie robić taką łazienkę. narazie nie jest tego wiele, ale to początek dopiero. Od razu zaznaczam, że pro to ja nie jestem więc z tym jeżdżeniem to spokojnie :D. Chciałbym w trakcie trwania tego wątku raczej usłyszeć różne fajne rzeczy (porady, komentarze), no i nauczyć się podczas pracy nad tą wizką paru fajnych rzeczy, np nowych umiejentnosci ;] pozdrawiam
Napisano 17 Luty 200817 l proporcje, odleglosci poslizgniesz nie na mokrej podlodze i wypadniesz przez okno za nisko okno
Napisano 18 Luty 200817 l proporcje szafek - jesli sa szuflady , drzwiczki to zobacz ze w rzeczywistosci przewaznie maja okolo 2mm odstepu miedzy soba , takze maja uchwyty zwykle lub wpuszczane w frony ( moga tez byc na przycisk bez uchwytu ) , popatrz na wanne , jesli to projektujesz to pomysl czy fajnie byloby CI siedziec w takiej klitce , pomysl jaka duza jest wanna - mozesz wejsc na rozne strony np z KOŁA i tam sa dokladne wymiary sanitariatow jesli lazienka to pewnie plytki , panele , lub inne na podlodze jesli okno w lazience to warto byloby pokazac idee tego okna - jest po to zeby oswiecac lazienke i taka tez powinna byc pokazana - jasna ( niewazne czy jest czy nie ma okna ) chyba ze zakladasz jakeis kąpiele przy swiecach ale nie czepiajac sie swiatla mozesz zrobic proporcjonalne glowne obiekty/bryly , a potem dodawac sobie "zapelniacze" - jakies elemenciki ktore robia wizke bardziej pelna - np szczoteczke do zebow , recznik , mydlo , pasta , lustro itp .... to tak na poczatek .... ale mysle ze jesli to Twoje poczatki to duzo obserwuj i przelewaj to co widzisz w takich proporcjach jak jest w rzeczywistosci
Napisano 19 Luty 200817 l Autor dzieki wielkie za rady. w sumie sam to projektowalem, a z ta wanna wydawalo mi sie "przytulnie" ;] Nie no zobaczymy. jeszcze troche pomodleuje ogolnie, a z proporcjami to zawsze mam problem ;] moze dlatego ze nigdy nic nie mierze w rzeczywistosci.? pozdro