Napisano 18 Luty 200817 l No więc mam pewien problem, otóż mam pewien film, kawałek, ale chce do niego dodać napisy. Wszystko jest ok, ale gdy chcę wy renderować całą animację, czasami klatki, robią się szare - mental ray lub czarne - podstawowy render max'a. W czym jest przyczyna? PS Nałożyłem texture na plan'a.
Napisano 18 Luty 200817 l emm, a czemu robisz to w maxie? od takich rzeczy są programy postprodkcyjne- After Effect chociażby. przyczyną twojego problemu mogą być kodecki (max może źle przeczytać już skompresowany materiał) albo ilość FPS maxa niezgodna z tą w filmie. pozdrawiam
Napisano 18 Luty 200817 l Sprawdź ile klatek na sek. ma film i taka samą wartość ustaw w maxie. Pozdrawiam.
Napisano 18 Luty 200817 l Autor emm, a czemu robisz to w maxie? od takich rzeczy są programy postprodkcyjne- After Effect chociażby. przyczyną twojego problemu mogą być kodecki (max może źle przeczytać już skompresowany materiał) albo ilość FPS maxa niezgodna z tą w filmie. pozdrawiam Heh, może to i dziwne, ale jakoś max'a mam i nie chce mi się grzebać w innych programach, choc myśl o zabawie efektami z dziecka adobe zachęca. Sprawdź ile klatek na sek. ma film i taka samą wartość ustaw w maxie. Pozdrawiam. W czym mogę sprawdzić?
Napisano 18 Luty 200817 l Heh, może to i dziwne, ale jakoś max'a mam i nie chce mi się grzebać w innych programach, choc myśl o zabawie efektami z dziecka adobe zachęca. stary to jest ograniczanie się. samym maxem nie ma najmniejszego sensu wszystkiego robić. połowa grafiki 3d tak statycznej jak i animacji to postprodukcja. ale wracając do Twojego pytania klikasz na film prawym "preferences" czy tam "właściwości" zależnie od wersji językowej Windowsa, tam w ostatniej zakładce bodajże dajesz "szczegóły" czy "więcej" (nie pamiętam) i tam powinien podać Ci wszystkie dane na temat filmu, rozdzielczość, fps itd. były też do tego jakieś programy ale nie pamiętam jakie ;p pozdrawiam!