_Arti_ Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 No więc mam pewien problem, otóż mam pewien film, kawałek, ale chce do niego dodać napisy. Wszystko jest ok, ale gdy chcę wy renderować całą animację, czasami klatki, robią się szare - mental ray lub czarne - podstawowy render max'a. W czym jest przyczyna? PS Nałożyłem texture na plan'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 emm, a czemu robisz to w maxie? od takich rzeczy są programy postprodkcyjne- After Effect chociażby. przyczyną twojego problemu mogą być kodecki (max może źle przeczytać już skompresowany materiał) albo ilość FPS maxa niezgodna z tą w filmie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myk_myk Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Sprawdź ile klatek na sek. ma film i taka samą wartość ustaw w maxie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 emm, a czemu robisz to w maxie? od takich rzeczy są programy postprodkcyjne- After Effect chociażby. przyczyną twojego problemu mogą być kodecki (max może źle przeczytać już skompresowany materiał) albo ilość FPS maxa niezgodna z tą w filmie. pozdrawiam Heh, może to i dziwne, ale jakoś max'a mam i nie chce mi się grzebać w innych programach, choc myśl o zabawie efektami z dziecka adobe zachęca. Sprawdź ile klatek na sek. ma film i taka samą wartość ustaw w maxie. Pozdrawiam. W czym mogę sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Heh, może to i dziwne, ale jakoś max'a mam i nie chce mi się grzebać w innych programach, choc myśl o zabawie efektami z dziecka adobe zachęca. stary to jest ograniczanie się. samym maxem nie ma najmniejszego sensu wszystkiego robić. połowa grafiki 3d tak statycznej jak i animacji to postprodukcja. ale wracając do Twojego pytania klikasz na film prawym "preferences" czy tam "właściwości" zależnie od wersji językowej Windowsa, tam w ostatniej zakładce bodajże dajesz "szczegóły" czy "więcej" (nie pamiętam) i tam powinien podać Ci wszystkie dane na temat filmu, rozdzielczość, fps itd. były też do tego jakieś programy ale nie pamiętam jakie ;p pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi