Napisano 22 Luty 200817 l Mam pytanie, moze oczywiste, ale ja nie wiem. Co z programami photoshop i corelem w srodowisku Vista? kupuje w najblizszych dniach laptop i w pakiecie bedzie vista (bo xp juz zniknal i prozno go w takich zestawieniach handlowych szukac), bedzie dzialal? czy trzeba sciagac jakies sterowniki, latki. czy po prostu nowe wersje programow?? No i co z tym zrobic, bo laptop bedzie potrzebny do prac glownie na tych programach ? dziekuje za odpowiedzi
Napisano 22 Luty 200817 l Wszystko chodzi.Jesli masz viste 64 :) trzeba troche pokombinowac tj. max9 wymaga sciagniecia upgrejdu w postaci service pack , najlepiej tez z strony autodeska sciagnac sterowniki do grafy oni maja tam full working przetestowane niby :). Photoshop cs2 i corel 12 dziala bez problemu. Jak mialem zainstalowanego photoshopa zaobserwowalem tylko dziwna anomalie (pewnie tylko umnie) i niewiem z czego i od czego to wynika :/ gdy pracuje na tablecie lub normalnie myszka i zoomoje troche obraz nastepnie zaczynam np malowac to tnie mi sie narzedzie (kursor) :( niewiem co jest przyczyna. Moze przyczyna byc slaba grafa ? (pracuje w rozdzialce 1600X1200 grafa GeForce 7800GT).
Napisano 22 Luty 200817 l ojej to kamien mi z serca spadl. nikt w sklepie na takie pytanie nie odpowiada tylko nurkuje w necie i cicho. dziekiwielkie:). a czy te sterowniki sciagane sa legalne? bo ja musze oficjalnie, bez skrotow, to jest sprzet na firme .
Napisano 22 Luty 200817 l A jeszcze, jesli mozna . Jaka jest roznica w viscie 64 i tej drogiej (32) i czy te programy o ktorych pisze wyzej na obydwu beda chodzily? czy tylko na 64. problem w tym ze dostane taka viste jaka bedzie w zestawie, a nie bede dopasowywal wyboru calego kompa do oferowanej visty. Witek
Napisano 22 Luty 200817 l ojej to kamien mi z serca spadl. nikt w sklepie na takie pytanie nie odpowiada tylko nurkuje w necie i cicho. dziekiwielkie:). a czy te sterowniki sciagane sa legalne? bo ja musze oficjalnie, bez skrotow, to jest sprzet na firme . Legalnie za darmo sciagniesz z strony autodesk'u. A jeszcze, jesli mozna . Jaka jest roznica w viscie 64 i tej drogiej (32) i czy te programy o ktorych pisze wyzej na obydwu beda chodzily? czy tylko na 64. problem w tym ze dostane taka viste jaka bedzie w zestawie, a nie bede dopasowywal wyboru calego kompa do oferowanej visty. Witek Vista 32b obluguje tak jak xp32 ograniczona ilosc ramu. Programy beda chodzily bez problemow na viscie 32b a na 64 tak jak pisalem np. max9 wymaga latki do sciagniecia. Pozatym nie wszystkie programy i nie kazdy sprzet (w przypadku sprzetu mowa o sterownikach) chodza na viscie 64b. Ja po przesiadce na viste 64 zmuszony bylem do schowania skanera do szafy poniewaz producent - canon niedba o klientow i nienapisal do visty64 sterownikow. Jeszcze bezczelnie napisali mi ze po co kupowalem taki skaner jak mam viste64 :D hamstwo do granic wytrzymalosci. predator mam to samo dokładnie :P vista 64x nie jesteś sam :D Zastanawiam sie teraz po jakiej stronie lezy wina, i jak to naprawic. :/. W sumie nie probowalem jeszcze latki do tej wersji szopa.