Zajcev Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Witam wszystkich. Męczyłem, męczyłem i wymęczyłem ostatnio takie coś. Nie moge sobie jednak poradzić coś z oświetleniem - chodzi mi o te dziwne plamy, powiedzcie mi, co może być ich przyczyną?? Robie w mentalu. Proszę również o jakieś głosy krytyczne co do samej sceny, bo wypadało by coś porządnego wkońcu pokazać... Zapraszam do komentowania.
trosiek Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 jak dla mnie to tutaj nie tylko oświetlenie nienajlepsze ale też modele - coś z proporcjami jak na moje niewprawione oko jest nie tak. brzydki chodnik (chodziło ci chyba o taki z frędzelkami fajnymi - gdzieś widziałem jak taki zrobić z particle flow.jak nie znajdziesz to mogę ci tego tutka podesłać. super to wygląda - możesz go zobaczyć w moim wipie sypialni, którą cały czas skrobie. było to jakiś czas temu wstawiane). firanki również słabe - kaszanią się krawędzie. poduszki również nienajlepsze. w dzień nie potrzebnie chyba palą się lampy pod sufitem i po lewej stronie. również coś pod oknami dziwnego się dzieje. czym oświetlasz? przejrzyj temat light contest z tego forum - jestem pewien że tam znajdziesz jakieś dobre ustawienia dla swojej pracy :)
Rekomendowane odpowiedzi