Cormier Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Witam serdecznie mam pytanie odnośnie importowania opraw oświetleniowych różnych producentów wraz z charakterystycznymi krzywymi rozsyłu światła dla poszczególnych opraw. Mam do oświetlenia obiekt i chce stworzyć jego iluminację. Czy jest możliwy import plików do 3dmax typu elumdat współpracujących z takimi programami jak Dialux czy Relux bądż instalacja pluginów dostępnych dla tych programów w 3dmax. Proszę o informacje czy jest to możliwe i jeśli tak w jaki sposób to zrobić, a jeśli nie to czy są jakies nakładki albo bazy danych dla 3dmax, które umożliwiłyby mi rozwiązanie tego problemu. Proszę o informacje i z góry dziękuje za udzielone wskazówki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Potrzebujesz pliku *.ies Create->Lights->Photometric->TargetPoint->Distribution:Web->WebParameters->WebFile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi