Napisano 8 Marzec 200817 l Witam. Mialem ogromna przerwe z 3DSMax'em i praktycznie wszystko pozapominalem. Mam maly problem z interfejsem (o ile to sprawa interfejsu). Kiedy kreuje prosty obiek np. box, to zamiast 6 scian program wyswietla mi 12 trojkatow. O ile w przypadku prostego Box'a ktory zamieniam na Editable Poly nie przeraza mnie to o tyle kiedy robie jakies bardziej skomplikowane obiekty te trojkaty sa po prostu drazniace. Wiem ze mozna to wylaczyc tylko gdzie bo kiedys pracowalem z takimi obiektami generowanymi przez Max'a i modyfikowalnymi jak np cylider itp. i tych trojkatow nie bylo. Byly tylko widoczne glowne krawedzie zrobione z czworokatow. Gdzie to moge zmienic? pozdrawiam.
Napisano 9 Marzec 200817 l witam Customize->Preferences->Viewports->Configure Driver->Display All Triangle Edges(odznacz ptaszka) Pozdrowienia
Napisano 9 Marzec 200817 l Autor Dzieki wielkie. Przeszukalem wszystko oprocz tego jednego bo szczerze ... nie przypuszczalbym, ze sprawy wyswietlania siatki tak czy inaczej moga byc powiazane z driverem :/ Najwazniejsze ze dziala. Dzieki pozdrawiam.