Napisano 14 Marzec 200817 l Znow problem z serii tych podstawowych. Przyjmijmy ze mamy prosty domek (szescian plus dach) jak krok po kroku zdjac texture z obiektu wywalic do jakiegos jpg'a czy psd'ka zeby odrazu mozna bylo sie polapac ktora sciana to ktora itp :] te unwrapy czy inne takie :) aa i jeszcze jedno.. po nalozeniu tekstury jak przesuwam vertexy np to przesuwa mi sie razem z tekstura.. a jak zablokowac juz na tym etapie teksture i poruszac tylko ksztaltem?
Napisano 15 Marzec 200817 l Przyjmijmy ze mamy prosty domek (szescian plus dach) jak krok po kroku zdjac texture z obiektu wywalic do jakiegos jpg'a czy psd'ka zeby odrazu mozna bylo sie polapac ktora sciana to ktora itp :] HyperShade> Edit> Create .psd. network lub UV editr> Image> PSD aa i jeszcze jedno.. po nalozeniu tekstury jak przesuwam vertexy np to przesuwa mi sie razem z tekstura.. a jak zablokowac juz na tym etapie teksture i poruszac tylko ksztaltem?najpierw przesuwaj a później zmapuj.
Napisano 15 Marzec 200817 l Autor dzieki.. troche pomoglo chociaz nie do konca sobie radze z exportem.. chodzi o to ze koloruje sobie np sciane frontowa na czerwono to w psdku pozniej wychodzi ze caly bud jest czerwony. a mi to potzebne jest do orientacji ktora sciana jest ktora. chyba ze cos zle robie przy wypalaniu psd'ka