Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wreszcie długo oczekiwany zakup nowego kompa :/

Zastanawiam się tylko jeszcze nad procem. Czy ma to być coś z Core Duo (E8200 lub E8400) czy lepiej jakiegoś quada do 1000zł?

Na kompie napewno będę sporo renderował, a tu lepiej spisze się raczej quad. Ale komputera będę też używał do obróki wideo i dźwięku, oraz do rozrywki. Napewno do gier, bo już dawno w nic nie grałem, a ostatnio pokazało się kilka ciekawych tytułów :) No i nie wiem czy Quad do tych ostatnich rzeczy będzie tak wydajny jak Core duo...

Dlatego stawiam to pytanie do Was :) Może macie jakieś doświadczenie i mi pomożecie w wyborze?

Pozdrawiam

Obo

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 658
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
No i nie wiem czy Quad do tych ostatnich rzeczy będzie tak wydajny jak Core duo...

z tego co jakis czas temu to do gier teraz bardziej oplaca sie szybki Duo niz Quad, wiekszosc gier w tym momencie jeszcze nie wykozystuje wielowatkowosci zbyt dobrze.

Ale jesli renderujesz, to bedziesz sobie naprawde dziekowal ze kupiles Quada a nie Duo, a na grach ustawisz sobei High zamiast Very High i przezyjesz :)

Napisano

Hehe. Dzięki :)

Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :D

EDIT -> To może odrazu zapytam jakiego byście polecili quada? Góra za 1k.

Napisano

obo: 1300 postow i nie wiesz gdzie jest dzial hardware? :)

Napisano

Hehe. Wiem, ale nigdy tam nie zaglądam i zawsze zapominam o nim. Sorry ;)

Napisano

Podkrecasz quada na 3GHz i wszystko smiga na very high, oprocz crysisa of koz :) Podobno Allan Wake ma wykorzystywac ostro 4 jajka ale na ile to marketing trudno powiedziec.