Napisano 24 Marzec 200817 l Witam Program - Rhino ver. 4.0 SR3 transformacje 2D 1. W jaki sposób można narysować linię z okresowo powtarzającą się zmianą po wyznaczonym torze? Obrazując trochę moje pytanie to zależy mi na podobnej funkcji, jaka jest w Corelu, a dotyczy przepływu tekstu wzdłuż krzywej. Myślałem o nowym typie linii, ale w opcjach programu pod pozycją typy linii udostępniono wyłącznie przerwy, a ja potrzebuję żeby powtarzany element był wypukły lub wklęsły FLow along Curve nie działa na zasadzie powtórzeń wzoru tylko przyrównuje jedną krzywą do drugiej, co w moim przypadku się nie sprawdza. 2. Czy w programie jest dostępna komenda, która wypełnia powierzchnię stycznymi figurami np. 20 okręgów wpisanych w prostokąt?
Napisano 24 Marzec 200817 l 2. "array-e" ale to nie jest tak ze wpisujesz obie iles tam w prostokat musisz znac dokladnie wymiary nic nie zorbi z automatu. 1. nie kumam niby array along curve ale tez i nie wiec niewime co napisac
Napisano 24 Marzec 200817 l Myślałem o nowym typie linii, ale w opcjach programu pod pozycją typy linii udostępniono wyłącznie przerwy, a ja potrzebuję żeby powtarzany element był wypukły lub wklęsły ale narzędziem array along curve twój element może być jaki chcesz i zawsze możesz umieścić go na torze nie widze problemu?? albo źle rozumie coś:D