wojtekdu Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Jestem początkującym użytkownikiem 3Dmax'a. Muszę zrobić efekt podobny do tego przedstawionego poniżej. Nie mam pojęcia jak nanieść na kulę jakąś fakturę (paski, gwiazdki itp.) Może ktoś kto wie jak to zrobić znajdzie chwilę czasu i podpowie mi jak taki efekt uzyskać. Że światłem, cieniami i kamerami sobie poradzę, chodzi mi jedynie o paski na kuli i na tle. Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 kula --> editable poly, zaznaczasz polygony które mają być czarne i nadajesz im taki materiał potem invert selection i reszcie dajesz biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 albo tworzysz teksturkę w paski, nakładasz na kolę i mapujesz. Tu masz link do mapowania: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=45541 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekdu Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 albo tworzysz teksturkę w paski, nakładasz na kolę i mapujesz. Tu masz link do mapowania: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=45541 Dzięki za pomoc, ale na moim etapie jest to za trudne (tzn. potrzebowałbym takiego tutoriala dla zupełnie początkujących, bez skrótów). Zdaję sobie sprawę, że zielonym ciężko się rozmawia. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Jeeez, prościej nie potrafiłem :) Obejrzyj tutek - w nim masz podstawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi