Skocz do zawartości

[WinXP] nie mogę odpalić dysku z mojego komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam taki mały problemik... zrobiłem wczoraj reinstal, bo miałem wirusy, i chciałem juz od dawna zrobić reinstal :D generalnie mam 2 dyski, tylko jeden wyczyściłem (c: ). no i wirusy się ostały, ale nie działały już tak okrutnie. Przejechałem system AVG i wywalił 92 pliki (sic!). Wszystko piknie wszystko ładnie, robie restart, loguje się, pojawia się tapetka i nic więcej. No to ctrl+alt+delete i uruchomiłem explorera ręcznie. Jak się okazało explorer wyleciał mi z rejestru (nie uruchamiał się automatycznie) no i z tym sobie poradziłem. Teraz mam inny problem. Wchodzę sobie w mój komputer, klikam "c:" i łajno. "wybierz program za pomocą którego chcesz otworzyć c:"... no to sobie myśle.. a dam explorera. Dałem i się uruchomił. Ale... jest ale... system nie zapamiętuje mi tego wyboru i explorer nie dość że się sam nie otwiera to nawet go nie ma na liście "otwórz za pomocą"... no to sobie myślę "o! coś się w opcjach folderów zkasztaniło"... no i grzebałem w opcjach folderów i nic podejrzanego. No to dodałem akcję open z explorerem, ustawiłem jako domyślną, ok, ok, ok... klikam dwa razy i kupson... dalej pyta o program... no to kliknąłem prawym na dysk i wyskoczyło mi coś takiego:

problembc7.jpg

sobie myślę: fajnie :P

przerobiłem go znowu anty-virem, nic nie wykrył. No to dawaj, zobacze co się stanie jak dam LogoWin + R i tam odpale C:\. No i daje "star" "uruchom" "c:\" i działa... no to sobie myślę a może by sobie fajny skrót zrobić? zrobiłem i to samo

problem2hi1.jpg

no i moje pytanie... co mam zrobić żeby to działało normalnie?

taki myk mi się robi tylko z dyskami... cd rom dziala, foldery działają :)

z góry dzięki

Aha system to Windows XP z SP2

EDIT!!!!

halo halo :p może ktoś zobaczyć w rejestrze w hkey_classes_root czy ma jakies "folderki" o nazwie związanej z dyskiem? bo ja nie mam, a mam np. AudioCD. Jak macie to mi zahostujcie ten folderek w formie pliku reg

i sory za czerwony kolor ale to wazne :)

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Post pod postem...

No to problemów Ochela ciąg dalszy :P Teraz już mi się strasznie pokopało, system nie uruchamia się inaczej niźli w trybie awaryjnym więc przedemną format... :P no nic... dzięki za "liczne" odpowiedzi, spadam backupować dane :/

Napisano

apropopo tych krzaczków to wejdź na dysk na którym to się dzieje przez np. total comandera i wywal plik autorun.inf i EXPLORER.EXE. u mnie tak to wyglądało, na pendrivie jakiegoś syfa przyniosłem

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności