claude Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Zazwyczaj umieszczam blue print w background i na tym modeluje sobie jakąś np wizkę, ale gdy na wizce mam określone wymiary i skaluję obiekty okazuje się że są zupełnie inne niż podkład czy jest jakieś sposób skalowania czy dopasowywania background? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Ja wrzucam blue print na plane'a i nadaje mu rozmiar taki w jakiej rozdzielczości jest obrazek. Potem skaluje dopiero. Jeśli nie pojąłem przepraszam :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 To jest inny sposób, wygodniej pracować jest na background chociażby z faktu że można włonczyć wirefreme i widzieć jednocześnie podkład. Z planem jest trochę inaczej bo staje się nie widoczny. Mam też inny problem, robię wall nadaje mu 290 cm wysokości a później robie door na 200 cm i okazuje się że skala się zupełnie rozjeżdża to co dla door jest 200 cm to jest inaczej dla wall, czyba z tych "ulepszeń zrezygnuje i wejdę w edit poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi