zEus1987 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Mam pytanie mam zamiar zaczac bawic sie projektami wnetrz czy ktos moglby mi powiedziec jak moge przeniesc plik z projektem wnetrza ze studneckiej wersji archicada do 3dmaxa v.8?
Georgas Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 zapisz projekt w formacie dwg i w maxie dajesz import
Nowi Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 A jeśli tobie chodzi o przeniesienie modelu 3d to: Robisz Perspektywę i "save as" w formacie .3ds i tam aby wszystko było w skali musisz wpisac w pozycji "Set drawing unit to" 1000 mm i będzie git o ile wersja studencka niema tego zablokowane.
zEus1987 Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 no tak raz tak robilem ze mialem plik importowany i niestety mialem go tak zeskalowanego ze nie moglem przyblizyc. masz na to jakis sposob? bo kiedys mialem taki problem z obiektem i przyznam ze nie udalo mi sie tego rozwiazac :(
zEus1987 Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 no wszystko jest ok zaimportowalem plik tylko czemu w scenie maxa on jest tak oddalony ze nie moge go przyblizyc?
maverick sheep Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 to go przeskaluj ewentualnie wciśnij "z" pozdrawiam
Youki-Pouki Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 http://plugins.angstraum.at/archicad_wiz/ ;-)
zEus1987 Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 dziekoovka ludzie ;) sorry za amatorszczyzne hehe. poprostu od roku nie studiuje ... i po roku nie obcowania z maxem jestem blady jak sciana jak go widze. pozdro for all
Rekomendowane odpowiedzi