Napisano 9 Kwiecień 200816 l to co mi wyszlo: siatka: siatka przed nalozeniem mesmootha: jest to moja pierwsza praca jesli chodzi o modeling humanoidow i chcialem prosic o pomoc wzgledem wykonczenia.A mianowicie nie wiem co dokladnie pozmieniac w modelu zeby nie wygladal jak kosmita tylko jak czlowiek ;)
Napisano 9 Kwiecień 200816 l nie chciałbym zabrzmieć okrutnie ale - wszystko. Najlepiej skasuj i zacznij od nowa. I tym razem nie zapomnij że ludzie miewają powieki :) jeśli chcesz modelować poly to najpierw popatrz jak wyglądają siatki dobrych modeli - na forum gdzieś jest cały wątek temu poświęcony z obrazkami a jakże. Masz topologię okrutnie złą. Masz topologii za mało żeby cokolwiek ludzkiego uzyskać w niektórych miejscach a za dużo żeby komfortowo pracować w innych. Proporcje tej głowy są zupełnie do człowieka niepodobne. i tak dalej. życzę wytrwałości - będzie ci potrzebna.
Napisano 9 Kwiecień 200816 l ujmę to tak: ze wszystkiego da się coś zrobić, to tylko kwestia czasu i cierpliwości. W tym przypadku moim zdaniem lepiej byłoby zacząć od nowa. ale może poczekaj aż się wypowie ktoś kto umie modelować postacie.
Napisano 9 Kwiecień 200816 l Na początek zobacz jak robią to inni i postaraj się poznać anatomię i topologię siatki twarzy. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=33400&highlight=siatka+g%B3owy
Napisano 10 Kwiecień 200816 l na razie za bardzo nie przejmuj się że wygląda jak wygląda, rób następne główki i następne a z każdą następną będzie wyglądać lepiej :)