Napisano 25 Styczeń 200421 l przy swietle wolumetrycznym wystepuje opcja USE ATTENAUTION COLOR zaznaczam ja wybieram kolor wygaszania dostosowywuje natezenie attenaution multiplier oraz zakresy start i end i co bym nie ustawil to i tak nie widac zadnej zmiany!!!!!! co ja tu robie nie tak? jezeli ktos by mogl to prosze napisac mniej wiecej jakie wartosci tych parametrow daja taki a taki efekt
Napisano 26 Styczeń 200421 l w tej chwili nie mam maxa przed sobą, ale pamiętam, że można zczytać attenuation z ustawień światła, albo z okna efektu. Może masz ustawione na światło.. ja prawie zawsze tak robię... ustawiam światło, daje mu attenuation tak jak chcę, a potem ustawiam dopiero volume. Jesli światło nie ma ustawionych zakresów, skąd max ma widzieć w którym miejscu przygasić? ... a parametry (tez z głowy) density - \"gęstość\", czyli grubość warstwy dymu...jeden z najważenijszyhc tak samo ważny jest noise... a z tymi kolorami, jak ustawisz zakresy to wyjdzie... spoko. Start, to siła efaktu w miejscu startu i jego kolor. End to siła efektu w miejscu zakresu końca (attenuation end) i jego kolor... myślę że powinno być dobrze