kieLon Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Witam zainstalowałem 64-bitową wersję 3ds max. Mam Viste (64 bit) i po uruchomieniu maxa wygląda to tak: http://img260.imageshack.us/my.php?image=max1yw3.jpg Dopiero jak kliknę lub przeciągnę myszką po którymś z okien: http://img260.imageshack.us/my.php?image=max2vp2.jpg Czarne obszary pojawiają się raz tylko na jednym z okien, czasem na wszystkich. Byłbym wdzięczny na każdą rade, może nawet rozwiązanie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 spoko, mniej kielonów przy modelowaniu :) przejdź z opengl na direc albo odwrotnie + nowe stery do karty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Stery najnowsze jakie mogą być :), a opengl i direct też próbowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 przejdź na xp 64bit. Vista suxx (ale jest ładna) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 mort dobrze mówi. Wywal viste. Ja miałem pobobny problem w cadzie na viscie, kombinowałem jak mogłem.... w końcu zainstalowałem xp i nie ma problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Jesli upgrade DirectXa nie pomoze (btw, probowales DX9 i DX10? w opcjach wyswietlania maxa?) to pozostaje ci sie rozstac z vista. Ja mam podobne jaja na Viscie 32bitowej na Dx, mi pomoglo przejscie na OpenGL, co nie zmienia faktu ze ciesze sie ze nie musze pracowac w maxie na viscie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 hmmm ciężko będzie teraz wrócić na xp ale takie rozwiązanie również biorę pod uwagę mirach w ustawieniach mogę tylko dx8.1 albo 9.0 ustawić, wiesz może czemu nie mogę wybrać opcji dx10 ? Czyżby złe stery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Hm... to jaka ty masz karte graficzna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 8800 gts 512mb stery najnowsze i w innych aplikacjach DX10 działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Oook, a ktora wersje Maxa masz? Bo nie napisales, jak wlasnie zauwazylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 o przepraszam. Maxa 9 (64 bit) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Service Pack 2 (Maxowy SP, nie Vistowy :) )powinien rozwiazac twoje problemy. Przynajmiej w teori :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 ok idę spr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Jest jeszcze coś takiego jak Productivity Booster. Może pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Jest jeszcze coś takiego jak Productivity Booster to tylko zestaw dodatkowych narzedzi. SP2 byl specialnie wypuszczony zeby dac jakakolwiek kompatybilnosc z vista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kandi Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Mam ten sam problem i jeszcze na starcie maxa wywala okienko: ze jakis error i nieprawidlowy dostęp do komórki sieci? Jakos tak.. I z tego co tu napisaliście co mozna zrobic, zeby to naprawic, to ja nic nie rozumiem;( Mozna tak po ludzku, dla kogos kto sie za bardzo nie zna... ;-) ( w maxie 8 i 2009 nie ma tego problemu;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 I z tego co tu napisaliście co mozna zrobic, zeby to naprawic, to ja nic nie rozumiem;( Mozna tak po ludzku, dla kogos kto sie za bardzo nie zna... ;-) chyba ciezko bedzie to prosciej napisac. ze jakis error i nieprawidlowy dostęp do komórki sieci? Jakos tak.. tez ciezko wrozyc co za error. daj chociaz screena. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kandi Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 ok, chyba ten SP2 pomógł.. a jednak nie jest ze mna takl zle:-) Dzieki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 mi tez wyskakuje taki error i jest o tym iż max nie może wczytać bibliotek dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieLon Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Ok wgrałem 3ds Max 9 SP 2 i wszystko śmiga :) Dzięki mirach i rep dla ciebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi